mynewspapers.net

Hur man skilja mellan Solid Silver & guldpläterad Silver

Hur man skilja mellan Solid Silver & guldpläterad Silver


Silverföremål finns i två varianter. Sterling silver eller solid silver består av 92,5 procent rent silver kombinerat med 7,5 procent koppar. Guldpläterad silver, å andra sidan, består av ett tunt lager av silver som har varit lager ovanpå en tyngre, billigare metall. Typiska tester som används för att avgöra om ytan av ett objekt är silver, salpetersyra eller oxidation tester, är inte användbar i det här fallet eftersom det yttre lagret av solid och guldpläterad silver objekt är både äkta silver. I stället kan du lita på objektets märkning och en magnet test för att avgöra om ditt silver objekt är sterling silver.

Instruktioner

• Leta efter en tillverkarens märke på objektet. Dessa märkningar finns vanligtvis på framsidan eller nederdelen av objektet. Om objektet är försedd med märkning "Sterling Silver," "Ster," "925" eller en bild på ett lejon, sedan hävdar tillverkaren att den är gjord av massivt sterling silver. Om objektet har ingen mark, eller om den är märkt med etikett "Nysilver", "EP," "EPS" eller "EPC", detta visar att objektet är silverpläterade inte och solid silver.

• Navigera din webbläsare till den Online Encyclopedia av Silver varumärken om märket inte tydligt anger om objektet är fast eller pläterad silver (se resurser). Klicka på bokstaven i menyn som motsvarar den första bokstaven i namnet på tillverkaren och bläddra i efterföljande listan för en tillverkares mark som matchar märket på ditt objekt. Encyclopedia innehåller information om tillverkare, platsen för produktionen och ungefärliga tidsperiod där artikeln tillverkades.

• Tillämpa en magnet på ytan av objekt att direkt testa om den är gjord av massivt silver eller tallrik. Om magneten fastnar objektet detta anger att objektet är gjord av metall överdragna med silver, eftersom solid silver inte är en magnetisk substans. Om magneten inte är attraherad av objektet är det troligt att objektet är gjord av sterling silver.