mynewspapers.net

Hur man skickar fryst mat

Hur man skickar fryst mat


Det fanns en tid när mat var mycket regionalt. På grund av tidsbrist och hållbarhet för många livsmedel brukade det vara mycket svårt att njuta av livsmedel som har gjorts i andra delar av världen eller även andra delar av landet. Övernattning och express frakt effektivt har gjort världen mindre, och framstegen i transport- och förpackningsteknik har gjort det enklare än någonsin att leverera livsmedel till och från avlägsna platser. Det är nu möjligt för en college student i Texas att njuta av en fryst gryta levereras från sin mamma i Ohio, eller en affärskvinna i Bangkok att ha en cheesecake som levereras från hennes favorit bageri i Chicago.

Instruktioner

• Hitta en lämplig behållare att frakta din fryst mat i. Många människor använder billig styrofoam kylare för att leverera deras fryst mat. De är säkert billigare, men de är mindre hållbara och mer benägna att gå sönder eller skadas under transporten. Vissa företag tillverkar kylare eller behållare som är avsedda att leverera frysta eller ömtåliga artiklar. Oavsett vilken behållare du väljer behöver förmodligen placeras inuti en annan kartong accepteras för frakt av företaget du väljer att hantera din leverans.

• Linda din mat i cling film. Även om du är frakt fryst mat i en lufttät behållare, är det tillrådligt att täta behållaren helt i cling film. Detta skyddar maten inne komma i kontakt med torris måste du se till att din mat är frysta.

• Köp torris. Torr-is är den avgörande komponenten i frakt fryst mat. Torr-is kommer att hålla maten fryst och minska eller eliminera någon chans för nedbrytning. Den återförsäljare som säljer torris att du kan ge dig en god uppskattning av hur mycket torr is du behöver baserat på storleken på paketet och hur lång tid paketet kommer att finnas i transit. När du har placerat den frysta maten i behållaren, omger den med torr-is och en isolerande material: tidningen fungerar bra och är billigt. Vid inte torris med händerna. Materialet är mycket kallt och kan orsaka köldskador. Hantera alltid torr is med handskar eller tång.

• Leverera ditt paket. När du har ordentligt förpackade maten fryst i en isolerad behållare och omgav det med torris, har du alla satt. Ta ditt paket omedelbart skall transporteras. Välja vad alternativet kommer att få ditt paket till destinationen snabbast. Detta kräver vanligen övernattning tjänst. Denna tjänst kostar mer, men kostnaden uppvägs av riskerna i samband med din mat upptining innan den når sin bestämmelseort.