mynewspapers.net

Hur man skickar ett paket med torr-is

Hur man skickar ett paket med torr-is


Torris är frusen koldioxid gas. Det är vanligt att fartyget lättfördärvliga varor och kan användas för att hålla maten helt frysta i upp till 48 timmar i transit. Torris extremt kall temperatur har två gånger kyleffekt av is och säljs vanligtvis i block för ca £1,30 per pund. Som torr-is värms upp, går den igenom en process som kallas sublimering, under vilken den ändras från en fast till en gas utan en rörig flytande mellanliggande fas, så att de artiklar som du levererar och förpackningsmaterial bo torr.

Instruktioner

• Köpa en isolerad kartongen, helst gjord av en tjock polystyren eller uretan. Billiga styrofoam behållare bryta alltför lätt. Kartongen bör inte vara lufttät, som det måste ventileras så att gasen att fly eftersom det ändras faser.

• Köpa 2.27 till 4,54 kg. av dry ice för varje 24-timmarsperiod behöver maten bo fryst. Mer torr is behövs för behållare större än 15 qts. Använda en torris katalog på Internet för att hitta närmaste återförsäljare. Plocka upp torris så snart som möjligt före användning eftersom det kommer att börja ändra faser från fast form till gas omedelbart.

• Pack kartongen med torr-is och fryst mat. Hantera torr is med isolerad handskar och Undvik kontakt med huden eftersom det kan orsaka köldskador brännskador. Placera torris främst i toppen av paketet om du levererar en hel del fryst mat och du kanske vill lägga en del av det på botten. Fylla ett tomt utrymme i behållaren med en frakt material som packning jordnötter eller tidning att sakta sublimering av torris.

• Fylla i pappersarbete ordentligt för Kuriren du använder. Postgången, FedEx och UPS att försändelser med torr-is, men det är ett potentiellt farliga material så du kan behöva anspråk på den och eventuellt bifoga en särskild etikett på paketet.

• Leverera ditt paket med utgångspunkt från den snabbaste tillgängliga frakt. Övernattning eller express frakt är det bästa alternativet, men vara medveten om möjliga frakt förseningar under helger och helgdagar.