mynewspapers.net

Hur man skickar en bank check i euro

Hur man skickar en bank check i euro


Euron, betecknas med symbolen €, är en europeisk valuta antogs 1999 och som används av 17 länder i Europeiska unionen i "Euroområdet". Det används av 330 miljoner människor och efter den amerikanska dollarn har blivit den näst viktigaste valutan över hela världen. Eftersom Storbritannien använder pundet som sin valuta, kan inte vanliga checkar ställas ut i euro med ett standard bank i Storbritannien konto. Det är dock möjligt att skicka euro utomlands av andra betalningsmedel pappersbaserade.

Instruktioner

• Shoppa runt för de bästa erbjudandena på valutakonto eller utländska formulerar, som det bästa priset kan variera från bank till bank.

• Inrätta ett valutakonto i euro, som erbjuds av många banker i Storbritannien. Kan du skicka och ta emot betalningar i euro utan att påverkas av växelkurs som med pundet. Kontot kommer att innehålla ett checkhäfte så att checkar upprättas i euro.

• Be din bank att förse dig med en utländsk utkast, som är tillgänglig för en avgift beroende på hur mycket pengar du vill skicka. En utländsk formulera är en typ av checken på som skall betalas via en utländsk bank och kan göras i euro.

• Skicka utländska utkast eller check via post till mottagaren, som sedan kan betala det som euro.