mynewspapers.net

Hur man skär vinklar på trä trim

Hur man skär vinklar på trä trim


När du installerar trä trim, vill du generellt använda vinklade nedskärningarna i hörnen. Hur du gör dessa nedskärningar beror på vilken typ av hörn. En "utanför" hörn, en som skjuter ut, kräver en grundläggande mitre vinkel. För en "inre" ' hörn, som i hörnet av ett rum, det är bättre att göra en coping nedskärning med både en mitre såg och coping såg (det ser ut som en tunn bågfil). Det beror på att de flesta inuti hörnen är inte fyrkantig, så ett grundläggande mitre snitt lämnar luckor.

Instruktioner

• Åtgärd från hörnet baksidan längs ena sidan, till slutet av väggen. Överföra mätning till en bit av trim som är längre än väggen. Sätta märken på den övre kanten av trim.

• Stativ trim på Mitren såg hur det kommer att gå på väggen. Placera den markerade linjen för utvändiga hörn under bladet. Vänd bladet till 45 grader, pekar från uppmätta spannet. Göra cut.

• Upprepa processen för den trim kommer från andra sidan av hörnet, med trim sitter på motsatt sida av klingan och bladet snurrat till 45 grader i motsatt riktning som innan (så det är fortfarande pekar från uppmätta spannet).

• Skär de motsatta ändarna av båda bitar som behövs, enligt där de går till en yttre hörnet, invändigt hörn eller rumpa mot en vägg.

• Hålla två stycken mot hörnet, med gerade nedskärningarna möte på kanten av hörnet och bildar en vinkel på torget. Säkra bitar med trim spikpistol, skjuta naglar på de övre och nedre kanterna, om varje fot.

• Åtgärd från insidan hörnet utåt i en riktning. Överföra mätning till en bit av trim. Skär trim raksträckan över på varumärket, med mitre saw blade inställd på 90 grader. Skär den andra änden som behövs.

• Säker lappa med en trim spikpistol. Placera den så att den raka-cut sidan rumpor mot angränsande väggen av insidan hörnet.

• Mäta ut från andra sidan av hörnet och överföra mätning till en bit av trim. Ställa in trim på geringssåg som det går på väggen. Vänd bladet till 45 grader, pekar inåt, mot uppmätta spannet. Göra cut.

• Skär runt kanten av mitre där den exponerade trä möter trim ansiktet med hjälp av coping sågen. Placera coping bladet så att det är något tillbaka-skärning som du följer konturerna av Mitren. Färdiga snittet ska se ut en krok som följer konturerna av trim.

• Ställ in plagierade bit på väggen, med den skurna sidan sitter mot tidigare installerade trim. Kanten på den andra halvan kommer att passa över ansiktet första lappar. Säkra den andra halvan med trim spikpistol.