mynewspapers.net

Hur man skär ut en halvton Stencil

Hur man skär ut en halvton Stencil


En halvton stencil är en som skapar små prickar eller linjer så att när färgen appliceras över schablonen och stencilen lyfts bort, en bild visas som är oklar eller intetsägande upp nära, men när du kliver bort bilden syns. Halvton stencilling används ofta i screentryck T-shirts eller konst på canvas. Det sker vanligtvis genom laserskurna mallar med en färg tillämpas på designen i taget. Använda en kartong blad och hål hålslag för att skapa stencilen halvton.

Instruktioner

• Leta efter en halvton design gjord av små cirklar som du vill kopiera för stencilen halvton och använda som ett mönster för att skära ut din stencil design. Eller designa din egen halvton design på ett papper.

• Skapa en halvton stencil för varje färg av din halvton design. Du kommer att göra en färg samtidigt för att uppnå en enhetlig design med flera lager av färger. Fastställa utformningen över kartongen och tejpa fast den ner på kanterna så det kommer inte att flytta runt.

• Markera hålen i mönstret som du vill ska vara alla en färg så att du vet vilka hål att skära ut för din första stencil. Din designmönster kan redan ha olikt färgade hål på det; i så fall välja vilken färg du vill klippa ut först.

• Stansa ut cirklar med hjälp av ditt mönster och en hand hålslagaren.

• Klipp ut ytterligare schabloner för resterande färgerna på din design följa steg 3 och 4.