mynewspapers.net

Hur man skär Plotter Vinyl

Hur man skär Plotter Vinyl


Plotter vinyl är en tunn film av färgad vinyl med en självhäftande baksida. Vinyl skapar skyltning och grafik som följer olika ytor. En release liner skyddar den självhäftande sidan av plotter vinyl. När vinyl är skuren, kan den enkelt lyfte release liner och placeras i läge. Den är utformad för användning i vinyl cutter plottrar--specialitet maskiner som kan programmeras att skuren vinyl i önskad design. Det finns flera metoder av skärande plotter vinyl, beroende på vilka verktyg du har.

Instruktioner

Vinyl Cutter Plotter

• Placera plottern vinyl i position i foder mekanismen av vinyl cutter plotter, med den färgade sidan av vinyl på toppen och release liner papper på botten.

• Ställ in plottern på grundaste skärande inställningen. Använda plottern tillverkarens instruktioner för att avgöra denna inställning. Programmera plottern med en kort design som kommer att använda 6 inches av vinyl.

• Starta plottern. När plottern har kört kort design, kolla vinyl för att se om det är klippt hela vägen fram till release liner. Om den inte har, justera den plotter skärande ställa något djupare och kör design igen.

• Upprepa processen tills plottern skär rent genom vinyl, medan release liner intakt. När plottern skär korrekt, programmet önskad grafik till plottern och skuren vinyl. Lämna vinyl på plats på release liner tills klar att använda.

Razor kniv

• Använd en bit skrot plotter vinyl för att öva på att använda en rakhyvel kniv.

• Placera plottern vinyl på en smidig skärande yta, eller placera en skärbräda under vinyl att skydda ytan.

• Vila handleden på vinyl samtidigt som du försiktigt trycker rakhyveln kniven på vinyl. Hålla din hand styv och göra några nedskärningar i vinyl genom att flytta hela handen.

• Kontrollera nedskärningarna för att se om de går hela vägen genom vinyl, medan release liner intakt. Om nedskärningarna inte går hela vägen genom vinyl, öka trycket på razor kniven. Om nedskärningarna som går hela vägen igenom release liner, minska trycket på razor kniven. Lämna vinyl på plats på release liner tills klar att använda.

Sax

• Använd endast mycket vass sax att klippa plotter vinyl. Matt sax kan bara skära release liner, medan stretching och fördärva vinyl. Använd inte tunga sax skärande canvas eller läder. Sågar på tunga saxar kan är brett och sträcka eller rynka i utkanten av vinyl som de skär.

• Skär utformningen av plotter vinyl, skär genom både vinyl och release liner på samma gång.

• Ta bort vinyl från release liner genom att hålla fast ena änden av en liten bit tejp på kanten av den klippa bit. Dra upp på bandet att skilja vinyl från release liner. Dra inte vinyl av release liner tills du är redo att placera det i position.