mynewspapers.net

Hur man skär plaströr

Hur man skär plaströr


Plaströr kommer i en mängd olika typer, från vanliga PVC röret till flexibla PEX rören, och allt däremellan. Alla dessa rör tillverkas av en plast polymer som är tuff, stark och tryck-resistenta och är utmärkta för många VVS jobb. Dessa plaströr behöver ingen speciellt skärande verktyg, och praktiskt taget varenda en av dessa ledningar kan skäras med ett verktyg som är i nästan alla gör-det-självares toolbox.

Instruktioner

• Skär plast rören med hjälp av en vanlig bågfil med böter-tandade blad. Gör en linje vid de skurna märket, rada upp bladet med märket och såg genom plasten.

• Skär plaströr med någon typ av metall-bladiga hand såg. Medelstora tänder som är placerade 13 till tum fungerar bra för att skära igenom nästan alla typer av plaströr.

• Skär plaströr med en motordriven geringssåg. Använda en fine-tandad plywood blad för detta, med ett totalt belopp av skärande tänder av 140 till 200. Ju större tand greven, snittet kommer att vara enklare och säkrare. Sänka bladet långsamt under makt och tvinga inte skära; Låt klingan gör allt arbete.