mynewspapers.net

Hur man skär extruderade skum

Hur man skär extruderade skum


Extruderad styrencellplast, även känd som XPS, är en typ av skum som ofta används för home isolering. Det är tät, styv och lätt. Extruderad polystyren är oftast rosa eller blå, till skillnad från expanderad polystyren, som är oftast vit. Förutom isolering används extruderad skum också göra till exempel teaterkulisser, arkitektoniska modeller och modell terräng för hobbyister. Skära extruderade skum kan vara tidskrävande, men det är enkelt och kan göras med olika verktyg.

Instruktioner

• Markera snittet du vill göra med hjälp av en linjal och tuschpenna eller penna. Om även kanterna är viktiga, markera snittet på båda sidor av skum.

• Säker arket för skum. Detta kan vara så enkelt som att hålla det nere med den fria handen eller begära en partner eller klämmor att hålla bladet om du skära en större bit.

• Placera en damm blad eller tidning inom området där du kommer att skära. Skära extruderade skum kan producera en stor mängd avfall.

• Se skära i din skumskiva. Om du skära ett litet avsnitt eller ett tunt, kan du använda en kniv eller ens en kökskniv. Om styckning ett stort block från ett blad, är en såg bättre. Bröd knivar skär extruderade skum väl.

• Stöd i slutet av kalkylbladet som du skär. När du har slutfört din cut, dra försiktigt bit från det största bladet.