mynewspapers.net

Hur man skär en flaska halv med sträng och aceton

Hur man skär en flaska halv med sträng och aceton


Skär en flaska halv med sträng och aceton är en spännande och billiga knep som är säker på att imponera på vänner och familj. Finns i vissa sorters nagellack remover, kan aceton, när du bränner på rätt sorts sträng, mjuka glas. När en aceton-mjuknat glasflaska är doppas i vatten, provocerar den plötsliga förändringen av temperatur glas att delas längs omkretsen som var blöt med aceton. Säkerhetsåtgärder bör vidtas som skyddar mot glaskross och brinnande kemikalier när du utför detta experiment.

Instruktioner

• Montera som är nödvändiga för att dela en flaska i hälften. Se till att få aceton nagellacksborttagare, i motsats till nonacetone polish remover; utan den rätta typ av polish remover delas flaskan inte på mitten. Välj en vinflaska eller andra stora, glas flaska, som du vill dela och skala bort alla etiketter på glaset. Ren projektområdet, vare sig det är köket, badrummet, garaget eller någon annan lämplig plats. Flytta stora objekt till sidan, om möjligt, så att de inte kommer att få i vägen vid nödfall. Sätta på skyddsglasögon och robust, brandsäkra handskar.

• Fyll upp ett badkar, handfat eller stor hink med rumstemperatur vatten. Testa vattnet höjden med flaska, flaskan bör passa bekvämt och helt i vattenfyllda behållaren när roteras antingen horisontellt eller vertikalt, beroende på önskemål. Häll en liten mängd, en tum eller mindre, av aceton-baserade nail polska remover i en kopp. Wrap bomull kök sträng, även känd som butcher's garn, runt centrum av flaskan två eller tre gånger, klippa strängen, och binda strängen hårt nog bo säkert runt flaskan. Halka kretsa av sträng av flaskan och dränk den i flera sekunder i aceton.

• Placera dig själv över vattnet. Glida knuten slingan av sträng tillbaka på flaskan och Skjut ner kroppen tills det centreras ungefär; När läggs tillbaka i vattnet, kommer flaskan split där strängen är placerad, så välj ståndpunkten noga och med säkerhet främst i åtanke. Gripa om halsen på flaskan med ena handen och Håll flaskan ifrån dig, över vattnet. Plocka upp ljusare med den andra handen och noggrant ljus strängen aceton-indränkt i brand.

• Rotera flaskan långsamt flera gånger så att lågan reser lika till alla delar av strängen. Vänta cirka 10 sekunder, eller tills lågan börjar dö ner. Dunk flaskan i vattnet, antingen horisontellt eller vertikalt, och hålla den under några sekunder. Lyssna för särskiljande dyker och knastrar som indikerar avskilja glas. Lyfta flaskan ur vattnet, greppa varje sida av flaskan och försiktigt dra de två halvorna isär.