mynewspapers.net

Hur man skär Cattleya orkidéer efter de Bloom

Hur man skär Cattleya orkidéer efter de Bloom


Cattleya släktet representerar den typiska orkidén för de flesta. Dessa fantastiska exotiskt har haft årtionden av popularitet som corsage favoriter av några av de mest hyllade och fashionabla damerna i historien. Cattleya entusiaster ser fram emot att fantastiska blommande visar varje vår eller höst- eller båda - beroende på deras orkidé arter. Den stora, spektakulära blommor pågå i veckor på anläggningen och upp till sju dagar efter styckning. Ta bort förbrukade spikar från din Cattleya orkidéer ordentligt efter blomningen för att uppmuntra fortlöpande friska blommande cykler. Detta kommer också städa upp din orkidé övergripande utseendet när det inte är i blomma.

Instruktioner

• Skär Cattleya Blom om tre till fem dagar efter sin linda öppnar för bästa vas prestanda. Blomman helt bör utvidgas och kronbladen blir tjock och robust. Använda en ny, enkel kant rakblad för att bryta bloom spike rent, med en kantig klippa, precis ovanför skidan som det dyker upp. Vidrör inte Blom med fingrarna. Din del Cattleya förblir vacker i en vas för upp till en vecka.

• Skär resten av blom fritt som de visas om du vill, men gör inte någon annan beskärning under denna tid. Tillåta cattleya anläggningen för att slutföra sin blommande cykel innan trimning spikar ut för säsongen. Det är mycket viktigt för din anläggning att låta det ha sin gång naturligt så att den kan ange robust pseudobulber för dess nästa cykel. Njut av den bländande show, som kommer att pågå från tre till fyra veckor.

• Ta bort blomma spikar från din Cattleya orkidé ju Blom har fallit bort, och slidor börjar bli gula. Använda en ny, enkel kant rakblad skära rent genom bloom spike och skidan innesluta det. Göra din cut så nära blad som möjligt utan att skada plantan. Försök inte dra stem stub från växten, som du kommer förmodligen att sluta att skada den. Stub-funktionen kommer så småningom torkar upp och falla av naturligt.