mynewspapers.net

Hur man skär aprikos träd

Hur man skär aprikos träd


Som en sten fruktträd, aprikos har att stödja tunga grödor, vilket gör den sårbar för brott. När trädet beskäras till tåg den till en öppen-centrum-struktur, framkallar det bättre en struktur kan bära en riklig gröda utan upprätthålla skador. Regelbunden beskärning av aprikos träd också håller dess höjd under kontroll, att underlätta skörd, och det främjar kontinuerlig trä föryngring. Börja klippa och forma din aprikosträd på plantering.

Instruktioner

• Skär toppen av aprikosträd 20 inches från botten på plantering. Göra nedskärningar ¼-tums ovanför en knopp och i 45 graders vinkel som slant upp och ut. Om grenen måste tas bort helt, skär den om ¼-tums från gren kragen, utvidgade övergångsområdet mellan en stam och trädstammen. Använd hand sax för att klippa grenar med en 3/4-tums diameter eller tunnare. Chop tjockare stammar upp till 2 inches i diameter med beskärning sax. Få en beskärning såg att ta bort större grenar.

• Behålla tre till fyra byggnadsställning grenar växer ut aprikos trädets stam på olika höjder. Välj de utgör de bredaste vinklarna. Ta bort alla andra stjälkar gro från stammen. Beskär bort ny byggnadsställning grenar i trädets andra och tredje fjädrar, att hålla endast tre eller fyra som var kvar på plantering.

• Skär 3 inches bort byggnadsställning grenar som var kvar i den första och andra vilande säsongen att uppmuntra förgrening. Använda handen saxen eller beskärning sax, beroende på hur stora grenar har blivit. Byggnadsställningar är primära grenar. Virket som växer bort dem är sekundär. Kvistar som gro från sekundära grenar är eftergymnasial.

• Stoppa putsning tips av de primära ställningar när trädet når målet antalet sex sekundära grenar och 12 tertiära grenar. Beskär grenar som är större än detta mål.

• Tunna mogna bärande träd hålla deras centrum öppet för solljus och deras struktur stark krona. Prune crisscrossed och upprätt kvistar, och de utveckla inombords. Ta bort fruktbildningen grenar efter tre eller fyra år av produktivitet för nya celler att inta sin plats. Använda en pole Beskäraren fortfarande med ett teleskopiskt handtag för att nå kronan på trädet från marken. Om trädet är en kort mängd, kan en beskärning såg och en stege räcka.