mynewspapers.net

Hur man skär 3/4" PlywoodDet finns massor av sätt att minska plywood men bara några sätt att minska plywood som producerar rena kanter och raka snitt. Det bästa jobbet görs med rätt verktyg och rätt storlek och typ av sågblad. Tre kvartal-inch plywood anses medellång och tjock. Denna typ av plywood används att skidan undergolv och i andra delar av konstruktionen. Konstruktion (mjukt trä) kryssfaner kommer i fyra kategorier, från A till D, med D det lägsta, med de flesta knutar, missfärgningar och oegentligheter. Välja rätt grad av plywood för programmet är det första steget att skära den ordentligt.

Instruktioner

• Vänd din plywood för att bestämma sitt bästa ansikte. Markera den bästa ansiktet. Om du ska skära din plywood med en tabell såg, kommer du möta plywood. Om du ska använda en cirkelsåg kommer du plywood nedåt. I varje fall hjälper placera av plywood att förebygga chipping när man skär.

• Poäng ett snitt linje med hjälp av en panel scoring fastsättning (mycket användbart om du har en massa blad skära), en mattkniv och en rak kant, eller genom att köra arket genom tabellen såg så att spetsen på bladet skär bara den översta 1/16-tums av trä. Detta kommer att bidra till att minska chipping och ojämna kanter. När det är möjligt undvika skärning över korn av plywood.

• Rita din skära linje på din plywood, sedan täcka din linje med maskeringstejp och rita din skära linjen en gång över bandet. Detta kommer att lägga ett extra lager av skydd för din skurna kanter. Använda den här med din poäng för förbättrat resultat.

• Skär plywood med en router försedd med lite raka. Använda lite pilot och en rak kant för att hålla din klippa rakt.

• Välj blad på sågen eller router baserade sig på exakt du kommer att skära. Eftersom plywood kommer i många sorter och sorter, varierar också dina behov för att uppnå bästa snittet. Speciella blad används för olika minskad sysselsättning. Bladen har olika antal tänder, ställa in i olika vinklar och bredder och med olika krattor. Alla dessa faktorer kommer att påverka din prestation.