mynewspapers.net

Hur man skapar textur på duk

Hur man skapar textur på duk


Även färg och komposition är alltid viktiga aspekter av en målning på duk, så är strukturen på själva färgen. Mönstret och variation av ytbehandla av duken och den struktur som används för att definiera olika siffror och sektioner av målningen kan avsevärt påverka betraktarens upplevelse av arbetet. Tillägg djup din duk genom att bygga upp lager av färg på vissa platser kan ge viktiga betoning och intressant accenter till pjäsen.

Instruktioner

Impasto

• Välj en figur eller ett avsnitt av din duk som du skulle vilja ge särskild vikt. Att välja en central figur eller ett objekt i förgrunden skulle vara bäst.

• Blanda lämplig färg färg på paletten. Doppa dina penseln i denna färg. Tillämpa denna färg på duken tjockt. Ren din pensel med vatten och en torr handduk.

• Skrapa några denna samma färg på din palett kniv. Tillämpa denna färg tjockt till samma område att du använt det förut med din pensel. Sprid den färg som önskas, lämnar upp, tjocka sektioner av färg på duken. Torka din kniv ren.

• Blanda en ny färg på paletten. Doppa dina penseln i denna färg. Applicera denna färg där det hör hemma på din valda objekt eller en figur. Ren din pensel.

• Skrapa några denna samma färg på din palett kniv. Gäller denna färg tjockt samma avsnitt av duken. Layer flera gånger av nödvändig så att färgen har en upphöjd konsistens och utseende. Torka din kniv ren.