mynewspapers.net

Hur man skapar målade sidenscarfar

Hur man skapar målade sidenscarfar


Enligt "Introduktion till silke målning" av Li Newton, silkesmålning tekniken går tillbaka århundraden i Indien och Kina och är populära världen över idag. Silkes målning är en konst i sig, och det är viktigt att öva tekniken för att få en god uppskattning för processen samt förstå dess begränsningar och utmaningar. Silkesmålning kit finns i hobbybutiker, eller du kan köpa tillbehör individuellt på art leverantörer. Handmålade sidenscarfar gör vackra gåvor. När du har bemästrat grunderna i silkesmålning, begränsas halsdukar du skapar bara av din fantasi.

Instruktioner

• Prewash silke som förberedelse för målning på den. Skär en bit av silke som ger en extra 2 inches på varje sida, förutom storleken på scarf du vill. Du kan anpassa halsduken till valfri storlek du vill ha. Rektangulär scarfs är oftast ca 12 inches bred och 60 tum lång. Fyrkantiga sjalar är cirka 36 inches med 36 inches.

• Förbereda en arbetsyta som är stora nog att rymma din bit av silke. Täcka ytan med ett dammskydd i plast blad och sedan täcka som med bomull blad.

• Pin med silke på arket bomull. Använda superfina silk stift för att minska orsakar körningar i tyget.

• Smält vax i en gammal lerkruka potten, elektrisk stekpanna eller dubbel panna. Sojavax smälter vid 65,6 grader Celsius. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen och se till att det inte stiga ovanför smältpunkt. Med hjälp av vax som är varmare kan skada silke. När de appliceras i siden, kommer att vax motstå färgen och förbli färgen på silke. Använd en naturliga borste för att måla din design på silke. Låt vax för att härda. Tänk på vaxet som penna linjer du kommer att måla mellan.

• Tillämpa Dye-Na-Flow tyg färger, att skapa mönster och färgkombination du vill. Unpin halsduken och hänga att lufttorka.

• Plats tidningar över bomull ark arbete yta och placera halsduken på dem. Lägg ytterligare ett lager av tidningar på halsduken. Använd en varm, torr järn att värma anges målar och ta bort vaxet, genom strykning över tidningen.

• Klipp överflödigt tyg från gränsen till din halsduk och nertill för hand eller med maskin. Tvätta halsduken i varmt vatten för att ta bort alla återstående vax, lufttorka och sedan för en skarp yta.