mynewspapers.net

Hur man skapar ett Transparent lager i PowerPoint

Hur man skapar ett Transparent lager i PowerPoint


Som sträcker sig cling film över en dörröppning, ger transparenta lager i PowerPoint en barriär som är osynlig för blotta ögat. Använda öppenhet om du har en bild som du vill flytta nära texten, men den har en bakgrund färg på sätt eller använda ett halvtransparent skikt att mörkna eller åter färg objekten undertill. Microsoft Office PowerPoint kan du justera genomskinligheten på flera olika sätt att uppnå den effekt du vill.

Instruktioner

• Öppna PowerPoint-presentationen där du vill infoga det transparent lagret. Klicka på fliken "Infoga" och klicka på knappen "Former". Välj formen "Rektangel" från listan. Muspekaren förvandlas till ett hårkors.

• Klicka i det övre vänstra hörnet av bilden och drar till nedre högra hörnet av bilden för att rita en rektangel och sedan släpper musknappen. Rektangeln bör täcka hela bilden.

• Klicka på fliken "Format" och klicka på knappen "Figurfyllning". Klicka på "Fler fyllningsfärger." Skjut reglaget "Öppenhet" till höger för att öka graden av insyn. Ställa in skjutreglaget till noll procent gör lagret opakt, medan 100 procent gör det helt transparent. Klicka på "OK" för att använda transparangen effekt i bilden.