mynewspapers.net

Hur man skapar ett flygande tegelsten diagram i Excel

Hur man skapar ett flygande tegelsten diagram i Excel


En flygande tegelsten diagrammet är också känd som ett vattenfall, enligt ägaren av ett online video utbildningsföretag, Ben Fhala. Från och med mars 2013, kan inte du göra ett vattenfall diagram i Excel med hjälp av de vanliga diagramtyperna. Även om det finns en komplex lösning på detta, har du fortfarande att vara lycklig med flera kompromisser, som att ha att göra manuella anpassningar till kopplingslinjer, till exempel. Det enklaste sättet, är därför att använda en mall.

Instruktioner

• Klicka på länken "Chandoo.org" under resurser. Scrolla ner på sidan att "Hämta diagrammallen vattenfall:" och klicka på "här" för den uppackade version eller "[.zip här]" för den zippade versionen. När Chandoo.org's Sky Drive sida visas markeras den blå rektangeln avser din valda "excel-vattenfall-diagram-mall" filen.

• Högerklicka på den blå rektangeln och klicka på "Öppna i Excel". Filen öppnas med dummy data som har kartlagts vattenfall diagrammet eller tegel diagramformat. Ta en stund eller två för att komma igång med vad som visas här.

• Redigera filen till att den passar ditt valda ämne och data. Ange dina etiketter, som är väsentligen, kolumnrubriker. Ange din elementvärden som är värdena avser axeletiketterna.

• Ändra etiketten mellanslag om du vill ha etiketten över varje kolumn sitta på en högre eller lägre nivå. Connector värdena uppdateras automatiskt via funktionen summa enligt din bas-värden och element.