mynewspapers.net

Hur man skapar en Vista återvinnande delning

Hur man skapar en Vista återvinnande delning


En återställningspartition är en del av din hårddisk som är formaterad som en separat logisk enhet och som innehåller de filer du behöver för att återställa systemet. Windows Vista levereras med en återställningspartition redan på plats, men om du har tagit bort det eller ersatte den ursprungliga hårddisken, kan du skapa en ny återställningspartition. Vista är det första Windows operativsystemet att komma med inbyggd disk management programvara som tillåter dig att skapa eller ändra storlek partitioner utan att förstöra dina data.

Instruktioner

• Klicka på "Start", högerklicka på "Datorn" och välj "Hantera" för att öppna fönstret Datorhantering. Klicka på "Disk Management" i den vänstra rutan under "Lagring."

• Högerklicka på din hårddisk i fönstret centrum och välj "Krymp volym" skapa ledigt utrymme på din disk utan att förlora data. Välj en storlek som kommer att lämna minst 10 gigabyte gratis för din återställningspartition och klicka "OK".

• Högerklicka i det fria området för enheten och välj "Ny enkel volym." Ange storleken på din återställningspartition i megabyte, att notera att 1,024 MB är lika med 1 GB. Klicka på "Nästa".

• Tilldela en driva märka till den nya partitionen och klicka på "Nästa". I följande fönster, Kontrollera radioknappen för att "Formatera volymen med följande inställningar" och välja "NTFS" från den nedrullningsbara listan filsystem och "Standard" som storlek. Du också ange ett namn för partitionen och kolla "Utför en snabbformatering." Klicka på "Nästa" och klicka på "Finish" När formateringen är klar.

• Skapa en startdiskett med bricka tänkbar mjukvaran och skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer till återställningspartitionen. Återställa systemet vid behov genom att starta från nya startdisketten och återställa partitionen till din primära disk.