mynewspapers.net

Hur man skapar en vetenskap projekt på 8 månfaser

Hur man skapar en vetenskap projekt på 8 månfaser


Månen går igenom åtta faser. Några av de vanliga namn för faserna är fullmåne, halv månen och månskära. Med hjälp av en glödlampa och skum bollar, kan du simulera månens olika faser. Par i projektet med en skriftlig rapport om månen om varför den går igenom faser. Du kan också göra en demonstration som förklarar hur det fungerar. Använd detta projekt för ett science-projekt eller en vetenskap rättvis.

Instruktioner

• Måla skum blocket svart. Ställ det åt sidan för att torka.

• Infoga en träpinne i varje skum boll. Tryck i andra änden av varje pluggen i skum blocket, att göra en cirkel forma ungefär en tum från kanten av blocket.

• Måla varje boll grå. Vänta för färgen att torka innan du fortsätter. Färg på detaljer som kratrar efter den första lagret färg torkar.

• Måla den största skum bollen att se ut som jord. Infoga senaste pluggen staven till stora skum bollen en gång färgen torkar, men bifoga inte det med skum block.

• Skruva glödlampan i fixturen. Fäst fixturen på skum blocket så det sitter i exakta mitten. Ingen av skum bollarna ska vidröra lampan. Det bör finnas minst sex inches mellan lampan och månar.

• Slå på glödlampan. Hålla fast pluggen staven håller jorden och rotera den runt glödlampan att demonstrera olika stadier. När du flyttar jorden runt ljuset, visas alla åtta faser på månarna. Titta på mängden ljus visas för att identifiera fasen. Under fas ett, inte kan du se månen alls. Faser två och åtta är halvmåne-formad. Fas tre och sju visar halv månen. Faser fyra och sex Visa lite över hälften av månen. När hela månen är upplyst, den är full (fas 5).