mynewspapers.net

Hur man skapar en väderstation hemmaNär medborgaren forskare ställt in sina egna laboratorier och observatorier och genomfört fältstudier, samla in viktiga uppgifter som avancerade vetenskap av tiden. Även i dag är det fortfarande möjligt för dig att hjälpa samla in viktiga vetenskapliga data direkt i din egen bakgård. Bli en del av en av de största åtgärder för insamling av data, kommer. Ställa in en bakgård väderstation. I samarbete med myndigheter väder eller ens din lokala TV-station, kan du samla viktig information om vädret en dag förbättra väderprognoser och som till och med rädda liv.

Instruktioner

• Montera rutan Stevenson (kallas även en Stevenson skärm) enligt anvisningar. Rutan kan köpas färdiga, precut eller kan vara hem-fabricerade med hjälp av olika online planer. Rutan Stevenson uppfanns av far till författaren Robert Louis Stevenson. Det är en sluten louvered eller Portad låda med en dörr på en sida som är avsedd att monteras på en stång och skydd väder instrument som måste vara från regn, vind och direkt sol (termometrar, barometrar och hygrometrar).

• Välj en plats för stationen som är nivån, öppen och 100 fötter asfalterade områden där vind och regn inte spärras eller vika undan. Beräkna höjden på närmaste tall objektet. Stationen bör inte befinna sig närmare än fyra gånger höjden på närmaste hinder. Medborgaren väder observatörer Program (CWOP) rekommenderar att instrumenten i rutan Stevenson 4 till 6 fot över marken och på marken som är typisk för området. Snö och regn mätare ska monteras lågt, omkring 2 fot över marken i ett skyddat område med skydd högst två gånger avståndet från mätaren. Vindmätaren bör vara 20-33 fot över marken i en fri yta.

• Gräva ett hål 2 fot djup och sätta inlägget i den. Blanda betong och häll i hålet, räta upp inlägget och låt betongen för att ställa in. Toppen av inlägget kommer vara 3 fot 6 inches ovanför marken. Skruva fast rutan Stevenson till toppen av inlägget.

• Bifoga fästen för termometer, hygrometer och barometrar inuti rutan Stevenson. Montera instrument och sätta nya batterier i dem..

• Gräv en andra 2-fots djupa hål 8 fot bort från rutan Stevenson. Infoga 4-fots långa stången, blanda och häll en påse betong och låt betongen för att sitta och bota över natten. Väggfästen för snö och regn mätare på toppen av inlägget. Lägg till nya batterier och montera mätarna.

• Enheten par stål inlägg i marken ben isär, två på norr, söder, öst och västra sidorna av regn och snö mätarna, 4 fötter från centrum post. Skruv montera 4 av 4 foten paneler till stål inlägg 3 inches ovanför marken på alla fyra sidor.

• Gräv ett tredje hål, 3 fot djupt i plats valt för vindmätaren och wind vane. Infoga stålrör i hålet, justeras det vertikalt och häll två påsar med betong i hålet runt den. Låt sitta och bota.

• Installera batterier i vindbommen och vindmätare. Bifoga parentes till toppen av masten och passa instrument i parentes. Bifoga tre 60-fots killen sladdar till masten två tredjedelar av vägen till toppen. Sätt in masten i montering pipe.

• Driva tre insatser lika långt runt masten, 30 fot från masten hålet. Fästa killen sladdar till insatserna med båtshakar, så du kan lossa dem för att sänka masten att byta batterier.

• Ställa in mottagaren inne, installera programvaran på din dator och Anslut mottagaren till datorn följa instruktionerna. Om du inte använder en dator, kan du ange de dagliga uppgifterna i din loggbok. Salem klockans hemsida har en nedladdningsbar väder rekord kartlägger.