mynewspapers.net

Hur man skapar en Kona lönn Bonsai

Hur man skapar en Kona lönn Bonsai


Taper stil bonsai innehar sin bredaste punkt vid basen av stammen. Från basen smalnar stammen gradvis med dess tunnaste punkt i toppen, eller högsta punkt, av stammen. Den naturliga växande stilen av lönn träd, tillsammans med kraftig tillväxt och positiva svar på tunga beskärning, kan maple att svara positivt på Kona stil.

Instruktioner

• Välj en ung, frisk lönn träd exemplar som är ca två till tre år gammal. Plantera lönn i en stor behållare med ett näringsrikt, lerig jord blandning. Låt din lönn träd att växa fritt i behållaren tills stammen når önskad gjorden.

• Hacka stammen av maple i slutet av vintern, när önskad gjorden uppnås. Använd en skarp, sterila såg för att hugga träd så är det ungefär 12 inches i höjd. Försegla klippa stammen med klippa klistra att förhindra infektion i såret.

• Hålla maple tree väl bevattnade och befruktat under hela växtsäsongen. Låt maple att växa fritt i hela växtsäsongen och observera den nya spirande som börjar i hela klippa stammen.

• Välj grenen högsta, mest upprätt för att den nya stam apexen. Undvika beskärning denna gren för att den ska tjockna. Välj två eller tre lägre knoppar att bli lönn bonsai's nya grenar och ta bort alla andra med skarpa steril sax. Re pot maple omedelbart efter arbetspasset beskärning.

• Välj ett grunt väldränerad planteringsjord behållare för din lönn bonsai. Välj en behållare som är ungefär lika djupa som stammen är bred, eller något djupare. Re pot lönn bonsai i nya behållare med en färsk jord blandning. Upprätthålla regelbunden bekymmer schemat för maple att främja kraftfull tillväxt.

• Hård-prune lönn bonsai under nästa tidigt på våren, precis innan den växande säsongen börjar. Till gör så, skära grenar ner till en eller två noder. Skära ner den nya apexen nu när det har tjocknat och blivit en mer formell del av stammen. Skär toppen tillbaka till önskad höjd men se till att lämna flera grenar på plats.