mynewspapers.net

Hur man skapar en dikt med barnets namn

Hur man skapar en dikt med barnets namn


Poesi är överallt: i åtgärder, i naturen och även i våra namn. Du kan skriva en dikt utifrån ett barns namn innebörd eller ens använda namnet i sig för att skapa en dikt. En dikt som är konstruerade med bokstäverna i ett ord eller namn kallas en Akrostikon. En Akrostikon dikt gör en perfekt present för ett barns födelsedag eller andra speciella tillfällen.

Instruktioner

• Skriva ut barnets namn lodrätt på en bit papper. Till exempel: J E N N I F E R

• Skriva dikten bygger på denna formation. Välj ett ord som börjar med varje bokstav med barnets namn. Välj ord som beskriver barnets personlighet och beteende. De kan också beskriva eller inspireras av händelsen dikten är skrivet för. Att fortsätta detta exempel: glada energisk behövs trevlig Intelligent kul utmärkt radikala

• Skriva ett annat Akrostikon dikt utifrån barnets namn. I det här exemplet börjar varje mening med ett brev från barnets namn. Denna variant erbjuder dig lite mer flexibilitet. Istället för att försöka hålla vad du vill säga till ett ord per rad, kan du nu lägga till flera ord till varje rad i dikten. Du kan även skriva denna typ av Akrostikon dikt med rimmade rader. Till exempel: precis när jag trodde jag kunde inte vara lyckligare, du angett mitt liv och nu vet jag att sann kärlek, nu vet jag sann glädje. Jag önskar för dig kärlek och glädje jag känner att ange ditt liv. Och alltid komma ihåg: Jag älskar dig.