mynewspapers.net

Hur man skall annonsera lokalt gratis på Internet

Hur man skall annonsera lokalt gratis på Internet


Om du har haft lite av ett tydligt ut och vill sälja ut en massa saker du har återhämtat dig från ditt loft, har ett rum att hyra ut eller ett företag att främja, kan du annonsera dina varor eller tjänster på nätet utan skilsmässan med ett enda öre. Om du är på en budget, alltid försök att främja ditt erbjudande gratis innan du betalar för reklam. Du kan alltid sätta handen i fickan får du inga takers.

Instruktioner

• Navigera till online annonser tjänster såsom Gumtree, fredag-Ad och Loot. Alla dessa platser kan du placera lokala annonser gratis. Om du säljer något eller hyr ut ett rum, har ett fotografi som är redo att ladda upp. Mest klassificerade områden gällande annonser med bilder har mycket högre klickfrekvens än de som inte gör. Posta en annons är vanligt så enkel och trycka en knapp på en webbplats hem skärm och ger några grundläggande detaljer om varorna eller tjänster du erbjuder. De flesta webbplatser kommer att försöka sälja dig som markerade listor eller alternativet att lägga till flera bilder innan du kassan, så se till att du avmarkerar alla alternativ som betalar för när du placerar din annons.

• Lägga till ditt företag till en online map-tjänst såsom de som erbjuds av Google, Bing och Yahoo. De flesta karttjänster tillåter handlare att lägga till grundläggande information gratis, men du måste du kontrollera att du är ägare av företaget innan din lista går live. När du har lagt till en online map-tjänst, kommer ditt företag att visas när någon söker efter de varor eller tjänster du erbjuder i din ort.

• Placera en gratis annons på webbplatser som Freegle och Freecycle.org om du har saker du vill bli av med att du annars skulle skicka till deponi. Dina varor kommer att annonseras gratis lokalt, men du kommer inte att kunna ta betalt för de objekt du lista. Om du ger bort en stor, värdefulla objekt, du kan sluta med en flaska vin från den person som hävdar att det.

• Kontakta lokala media om du erbjuder varor eller tjänster som är nyhetsvärde. Lokala tidningar och radiostationer är ofta på jakt efter innehåll att fylla deras online sidor eller scheman, så om du kan snurra en nyheter vinkel från ditt erbjudande, kan du få några gratis redaktionell täckning. Om du säljer en antika mynt du grävt från din trädgård, finns det en god chans att du kunde uppbåda visst intresse från lokala journalister, särskilt om du bor i en långsam nyheter område.

• Skapa sociala mediesidor för din verksamhet och driva lokal trafik till dem genom att publicera sina webbadresser på ditt fysiska marknadsföringsmaterial och, om tillämpligt, produkt förpackning. Bygga en följande på Facebook och Twitter är ett bra sätt att kommunicera direkt med potentiella kunder online gratis. Du kan också skapa korta videor, lägga dem på YouTube och använda QR-koder på affischer och flyers för att rikta smartphone-användare till ditt innehåll.

• Få räknas i gratis online business kataloger som Yell.com, FreeIndex och lokala Thomson. När du har gjort det, kommer människor som söker för de varor eller tjänster du tillhandahåller i ditt område att presenteras med dina företagsuppgifter. Betalar för poster visas ovanför din på vissa webbplatser om du väljer att sticka med sina fria alternativ.