mynewspapers.net

Hur man ska tolka vad Rx etiketter medelvärdet

Hur man ska tolka vad Rx etiketter medelvärdet


Miljontals människor får receptbelagda mediciner varje år. Enligt en studie från 2006 i Annals of Internal Medicine missförstår 46 procent av vuxna minst en av deras recept etiketter. Inte förstå märkningen Rx och efter dess instruktioner kan leda till felaktig medicinering och den potentiella risken för allvarliga hälsoproblem och överdosering. Varje apotek etiketter kan variera något, men de är alla skyldiga att lämna viss information.

Instruktioner

• Kontrollera toppen av din etikett. Det bör lista ditt apotek och dess information. Kontrollera denna information är korrekt. Därunder hittar du oftast ditt recept nummer. Detta är nummer du behöver när det blir dags att fylla på recept.

• Kontrollera nästa raderna för ditt namn och personlig information. Kontrollera att informationen är korrekt och att de har gett medicineringen till rätt person. Därunder bör bruksanvisningen. Om det står att ta medicin två gånger om dagen, bör det tas varje 12 timmar. Om det står att ta tre gånger om dagen, bör det tas varje åtta timmar.

• Kontrollera att nästa avsnitt av etiketten visar läkemedelsnamn, dosering, och ibland det kommer ge en finstilta beskrivning av hur medicineringen bör se ut. Det är viktigt att undersöka piller och matcha dem till beskrivningen.

• Läs längst ned på etiketten att hitta mängden Patroner tillgängliga och utgångsdatumet för recept. Kontrollera dessa uppgifter, och om ingen påfyllning visas och detta är en regelbunden medicinering, bör du kontakta din läkare eller apoteket innan du kör ut.

• Leta efter ljusa färgade klistermärken som kan också placeras på flaskan. Dessa är vanligt varningar eller särskilda rekommendationer. Du hittar dessa etiketter att säga saker som "Ta med mat," "inte köra eller använda tunga maskiner", eller "Undvika långvarig exponering för solljus." Följ dessa varningsetiketter.