mynewspapers.net

Hur man ska tolka sprickor i en källare vägg

Hur man ska tolka sprickor i en källare vägg


Styrka, design flexibilitet och vattenmotstånd av betongväggar hålla bostäder källare robust och torra. Även om betongväggar är i princip underhållsfri, är sprickor vanliga och ofta oundvikliga. Lyckligtvis, de flesta sprickor i väggar i källare är små och allmänhet framkalla inga strukturella skador till hem. Det finns flera typer av sprickor, inklusive vertikal och horisontell, och varje orsakas av olika källor. Att veta hur man korrekt tolka sprickor i en källare vägg kan ge dig insikt om strukturella problem som kräver uppmärksamhet.

Instruktioner

• Kontrollera källarväggar för vertikala eller diagonala sprickor. Vertikala och diagonal sprickor som ur hörnen av windows eller helljus fickor orsakas ofta av termisk kontraktion eller konkreta krympning. Erosion, dålig dränering och vertikal rörelse för stiftelsen kan också orsaka vertikala och diagonal sprickor att starta på golvet och sprida sig upp till taket.

• Analysera väggarna för horisontella sprickor. I många fall är horisontella sprickor tecken på dåligt konstruerade fundamentväggarna. Horisontella sprickor bildas när en tillämpad last, såsom informationshämtning smuts, pressar upp mot en vägg exteriör.

• Undersöka väggarna för trappa steg sprickor som utgår från ett fönster eller dörr. Trappa steg sprickor visar vertikala rörelse mellan två eller flera avsnitt för foundation. Dessa sprickor betyda antingen ett avgörande eller böljande foundation och indikera att en stiftelse måste stabilisera.

• Sök efter tunna sprickor i väggarna. Hårfästet sprickor är den mest utbredda i källare och kan visas bara några veckor efter stiftelser hälls. Att bota ett hem foundation allmänhet orsakar hårfästet sprickor i väggar i en källare.