mynewspapers.net

Hur man ska tolka en streckkod

Hur man ska tolka en streckkod


Det finns många former av streckkoder, men den vanligaste sett är de streckkoder som stämplas på produkter som köps från livsmedelsbutiker. För att dechiffrera en streckkod, bygger streckkod teknik på reflekterade ljuset som studsar från streckkoden när det är skannas med en streckkodsläsare. Det mänskliga ögat har inte den mekanism som gör det möjligt att mäta just intensiteten av reflekterat ljus strålar som kommer från en skannad streckkod. Detta gör det nästan omöjligt att översätta data i streckkoder utan användning av en streckkodsläsare.

Instruktioner

• Håll spetsen av korskopplingskabel barcode scanner och Anslut den till respektive port på baksidan av datorn. Streckkodsläsare finns i många stilar och storlekar, men alla skannrar använder samma princip och ansluter till en USB eller seriell port på baksidan av datorn.

• Installera programmet barcode scanner programvara till din dator, med hjälp av skivan levereras med streckkodsläsaren. Vissa streckkod skannrar kräver ett datorprogram för att dechiffrera streckkoder, men andra streckkodsläsare är "plug and play" datorns kringutrustning som inte kräver installation av ett program att fungera.

• Öppna det dator-program som kommer att använda streckkodsdata eller ett program som ordbehandling i datorn. Peka streckkodsläsaren mot streckkoden bibehållen om sex inches avståndet mellan streckkoden och skannern. Tryck på knappen barcode scanner till aktivera skannern och Skanna streckkoden. Se och läsa den överförda data i datorn.