mynewspapers.net

Hur man ska tolka domningar i vänster arm

Hur man ska tolka domningar i vänster arm


Domningar i vänster arm kan innebära ett antal hälsoproblem. Detta är den traditionella tecknet på en hjärtinfarkt, Tänk på att detta inte är alltid fallet. Medan du inte bör ignorera någon smärta som uppstår i kroppen, förhastade slutsatser inte klokt heller. Om du känner dig ihållande domningar i vänster arm eller om din arm börjar göra ont, även om du inte har delta i fysisk aktivitet, Uppsök läkare för att fastställa problemet.

Instruktioner

• Om du drog musklerna i din vänstra arm att idrotta eller bära tunga föremål, du kan ha stukat eller ansträngda din arm. Domningar är ett vanligt symptom på sådana skador. Använd en is pack omedelbart efter skadan. Rådgör med din vårdgivare om du har skadat armen orsakar domningar och stickningar.

• Om din vänstra arm börjar att såra någon uppenbar anledning, bör du söka läkarhjälp. Beroende på din ålder, kan hjärtinfarkt eller stroke vara orsaken. Du kan också uppleva smärta i käken, vänster skuldra, andnöd och en trånghet i bröstet. Ta en aspirin för att tunna blodet, då gå till akuten omedelbart för att minska risken för permanenta skador på ditt hjärta eller hjärna.

• Repetitiva rörelser är en annan orsak för domningar i både vänster- och armarna. Om jobbet kräver att du kan spendera timmar med att utföra samma aktiviteter, kan du Sila vissa muskler. Besök din läkare att avgöra om du har Pistill tunnel symdrome. Varierande arbetsuppgifter, stanna hydrerade och ta täta pauser är alla sätt att undvika detta villkor.

• Ett av symptomen på ärftlig amyloidos är domningar i både vänster- och armarna. Denna sjukdom orsakas av amyloid uppbyggnad i vävnader i kroppen. Amyloid är en av de fyra viktiga proteiner behövs för att kroppen ska fungera normalt.

• Uppsök läkare att förhindra plötsliga tragedier eftersom det finns många orsaker till vänster arm domningar. Om domningar fortsätter för en dag eller längre, kan du behöva har röntgen för att fastställa varför domningar förekommer.