mynewspapers.net

Hur man ska hantera ett brev till två läkare

Hur man ska hantera ett brev till två läkare


Du kan adressera ett brev hur du vill, men när du är att hantera inbjudningar eller formella affärskorrespondens, är det viktigt att följa reglerna för social etikett. De är vanligtvis ganska lätt att räkna ut, men ibland knepiga situationer komma upp. Till exempel vet många människor inte hur man vänder ett brev till två läkare i lämplig professionell mode. Det är mycket lätt när du vet hur man gör det, och läkarna kommer säkert att uppskatta dina ansträngningar.

Instruktioner

• Göra lite efterforskningar. Troligen du skriver att två läkare eftersom de är gifta med varandra, men bara för att de är gifta betyder inte att de delar ett efternamn. Också, bara för att de har samma namn betyder inte att de är gifta. De kan vara far och dotter, syster och bror, eller annars med. Alla dessa saker påverkar hur du adresserar brevet. Om du inte känner dig bekväm frågar läkarna själva, ring någon av de läkarmottagningar och förklara din situation att receptionisten.

• Huvud brevet. Skriv datum i det övre högra hörnet. Sedan hoppa över två rader och lägga till läkarnas namn till vänster. Om läkarna är singel eller om de är gifta med varandra men inte dela ett efternamn, lista deras namn en ovanför annat, skriver dem som "Dr förnamn efternamn." Om de är gifta med varandra och delar ett efternamn, skriva "Drs. namn och förnamn efternamn" förteckning över mannens namn först, båda på samma rad. (Om de är partners av samma kön, bara välja ett namn till listan först.)

• Hoppa över två rader, skriv sedan din hälsning. För läkare som är singel eller inte delar ett efternamn, skriv "Kära Dr. Efternamnet och Dr efternamn." För läkare gift med en annan och som delar ett efternamn, skriv "Kära Drs. Last namn." Det kanske ser lite roligt, men det är rätt.

• Adress kuvertet med samma konventioner du använde i steg 2. Om du har utrymmesbegränsningar, är det OK att gå med reglerna i steg 3, även om det inte anses mest rätt metod.