mynewspapers.net

Hur man ska bemöta passivt aggressivt beteende

Hur man ska bemöta passivt aggressivt beteende


Även om psykiatriker inte längre definiera passiv-aggressiva beteende som en psykisk sjukdom, kan symtomen på beteende utgör hinder för personliga och professionella relationer. Människor som uppvisar passiv-aggressiva beteende verkar följa andras behov men passivt motsätta sig dem.. Mayo Clinic psykiatern Dr Daniel K. Hall-Flavin rapporterar att symtomen av passiv-aggressiva beteende är förhalning, minnesluckor, en fientlig attityd, irritabilitet och oppositionen på förfrågningar från andra. Rådgivning kan hjälpa passiv-aggressiva människor att lära sig positiva beteenden, och du kan lära dig hur man ska bemöta personer som uppvisar passiv-aggressiva beteende.

Instruktioner

• Ignorera beteenden för att ilska eller störa dig, till exempel agera trumpen, skyller du för problem, sarkasm och irritabilitet. Inte belöning passiv-aggressiva individens ansträngningar och öka sannolikheten för att beteendet upprepas genom att förlora kontrollen över dina egna känslor. Stjäla deras belöning genom att erkänna dina känslor och kontrollera dem.

• Håll kontakten med en stödjande krets av familj och vänner som validera och uppskattar din prestationer och mål. Passiv-aggressiva människor frossar i måla deras värld och din med negativitet. De omfamna en misär-älskar-företag mentalitet och det är oftast ditt företag deras elände försöker bedröva. Du kan inte minska den passiv-aggressiva individens misär, men du kan skydda dina källor av glädje.

• Uteslut passiv-aggressiva individen som en källa till psykologiska eller finansiellt stöd. Säkerhetsproblem i varje liv området fungerar som en inbjudan till passiv-aggressiva individen att påverka du där det gör ont mest.

• Undvik verbala konfrontationer och maktkamper med en passiv-aggressiv individ. Maktkamper producera förstärkning för den passiv-aggressiva och ökad frustration för dig. I stället för detailing olämpliga motiv för problembeteende, beskriva beteende och dess negativa effekt på ett mål. Erbjuda ett positivt alternativ och kort statligt dess fördelar. Ge den passiv-aggressiva personen en möjlighet att bidra positivt alternativ.

• Klargöra de motsägelser som presenteras av passiv-aggressiva individens handlingar och ord. Till exempel kan den passiv-aggressiva personen samtycka till slutföra en del av ett viktigt projekt men avsiktligt missar tidsfrister, be om ursäkt eller ens sabotera projektets framgång. Lugnt påpeka skillnaderna mellan ord och handlingar av den passiv-aggressiva personen.