mynewspapers.net

Hur man ser ut som en viktoriansk Goth

Hur man ser ut som en viktoriansk Goth


Goth kulturen är mycket utmärkande. Personer som identifierar sig själva som "Goth" ofta bära svarta kläder och smink, har piercingar eller tatueringar, ovanliga frisyrer och ofta har målmedvetet blek hy. Goth kulturen är också känd för att ha en besatthet med depression och död. I detta avseende maskor det mycket väl med kulturen av viktorianska tiden. Gotiska och viktorianska kläder går mycket bra ihop, och det är inte svårt att uppnå en look som kombinerar både. Detta utseende är lämpliga för både män och kvinnor, men kvinnor kan finna det lättare att uppnå.

Instruktioner

• Bära en skjorta som är utrustad och har knappar ner på framsidan. Höga kragar, spets, volanger och dekorativa ärmar är alla kännetecken av viktorianska skjortor. Både män och kvinnor bar nära, monterad kragar och manschetter. Utarbeta ruggig eller lacy kragar och ärmar är lämpligt, också, och vädjar till den gotiska utseendet. Även svart och rött är mer förknippade med gotiska kläder, passar en vit skjorta också, speciellt om du väljer att bära en väst eller kappa.

• Använd en hellång kjol eller långbyxor. Mycket full kjol med veck och volanger kunde var i mode då och vara mycket utarbeta, så kreativ. Kvinnorna bar ofta underkjolar eller hoop kjolar att göra deras klänningar fylligare. Använd material som svart spets att både förbättra och göra en kjol fylligare. Om du vill ett maskulint utseende, bära svart, svart-randiga eller kritstreck klänning byxor. Bär inte ett bälte. Hällor användes inte vid tidpunkten. hängslen var vanligare och är lämpliga för en viktoriansk Goth utseende.

• Bära en korsett eller en väst. En korsett var en viktig post av kläder för en viktoriansk kvinna. Om du kan, bär en riktig korsett som begränsar din midja, som en mycket smal midja var en önskvärd viktorianska estetik. Medan en korsett ansågs ett underplagg i viktorianska tiden, är en korsett avsedd att bäras på utsidan ett bra val för en modern gotisk look. En väst är också ett bra val om du inte vill bära en korsett eller vill ha en maskulin stil. En svart eller röd korsett eller väst med attraktiva tyg och tunga mönster är lämpligt. Silke eller satin är bra tyger för en korsett eller väst.

• Bära svarta stövlar. Spetsad stövlarna var stilen på gång. Spetsiga eller avsmalnande tår är mer viktorianska än andra stilar. Välj en boot med en klack för en mer feminin look.

• Ha mössa. Både viktorianska män och kvinnor förväntades att täcka huvudet med en hatt av något slag. Top hat uppfanns i början av den viktorianska perioden, att göra en hatt eller mini cylinderhatt mycket lämplig för en viktoriansk Goth utseende. Dekorera en hatt med rosor, spets eller net i svart eller rött. Alla symboler passande Goth kläder, till exempel ett dekorativt kors, är lämplig för att dekorera en hatt, som utarbetade hattar gå bra med viktorianska mode.

• Välj tillbehör som kompletterar utseendet. Delar av pärlor eller utarbeta broscher är lämpliga smycken objekt för en kvinna. Handskar var utslitna av båda könen. En man skulle ha slitna en halsduk och kanske ha slitna ett fickur i sin vest. Välj smycken som är silver eller tenn i färg och dekorerade med ädelstenar i svart, rött eller andra djupa färger för en gotisk look och välj tillbehör i svart eller rött.