mynewspapers.net

Hur man ser efter majs ormar

Hur man ser efter majs ormar


Corn ormar göra underbar sällskapsdjur när vårdas ordentligt, och även om de inte kanske äter så ofta som andra husdjur, de behöver unika reptiler. Ormar kräver värme för att flytta, jaga och äta; ofta hittar du dem spiral deras kroppar runt en värmekälla eller deras ägare arm för värme. Innan du köper någon orm, läsa på om saker som shedding skin, mjölkiga ögon, matvanor och vanliga sjukdomar. För att ta hand om en ny majs orm, behöver du en plats att hysa det, en värmekälla, ett gömställe, pet-säker sängkläder och en vattenskål.

Instruktioner

• Köpa en 10 - till 20-gallon tank för ditt nya husdjur så att den kan sträcka ut och få lite motion. Se till ditt akvarium innehåller en tråd topp och säkerhet klipp så att ormen inte kan få ut. Undvika bostäder ormar tillsammans; varje orm ska ha sitt eget akvarium.

• Täck botten av akvariet med pet-säker sängkläder eller släta plattor. Undvik att använda sand; Det kan leda till impaktion och andra hälsofrågor för din orm.

• Placera en värmelampa på locket till buren och hålla på hela dagen. Du kan också använda en värme pad innebar för reptiler genom att hålla det på utsidan av akvariet, helst på botten. Se till att värmedyna inte är omfattas av något inne i tanken som din orm inte kan flytta på egen hand; annars brukar det kunna bli varm.

• Inkludera ett gömställe som skulpterade cave, box eller Tupperware behållare, inne i tanken så din orm kan gömma från vyn. Observera att ormar också kommer att använda dessa tillägg för att gnida mot när shedding. Grov yta hjälper din orm ömsat skinn lättare och utan hjälp utifrån.

• Mata din majs orm dagsgamla pinkies eller dagar gamla möss en gång i veckan. Mata dem äldre möss när de växer. Placera möss i buren med tång för att hålla din orm från förvirrande en människas doft med mat.

• Plats rent buren när din orm använder badrummet. Detta händer oftast en eller två gånger i veckan, beroende på hur mycket och hur ofta du mata din orm. Dock kanske du vill överväga skura på insidan av tanken en gång i månaden för att ta bort alla bakterier. Använd en pet-säker renare finns på din lokala djuraffär eller sprejer avsedda för reptil burar. Placera din orm i en mindre tank eller har en familjemedlem som håller det medan du rengöra sin bur.

• Håll en vattenskål i buren hela tiden. Vissa ormar kommer att bada eller vila i deras vatten medan andra kommer bara använda det för att dricka. Ändra vattnet på en regelbunden basis för att hålla bakterier bort.