mynewspapers.net

Hur man sätter dekorativa stuckaturer & stenar på en yttre konkreta tegelvägg

Hur man sätter dekorativa stuckaturer & stenar på en yttre konkreta tegelvägg


Att sätta dekorativa stuckaturer och stenar på en konkret yttervägg är ett billigt sätt att fräscha upp ett utomhusområde. Processen kräver lite tålamod och väderförhållanden påverkar hur lång tid projektet tar, så avsätta minst ett par dagar när temperaturerna är måttlig. Om du inte kan avsätta som mycket tid, arbeta på betongvägg i sektioner. Stanna på en logisk plats, liksom ett hörn eller i slutet av en vägg där en söm inte kommer att uppenbara.

Instruktioner

• Rengör block och murbruk mellan dem grundligt med tvål och varmt vatten. Använd ett tvättmedel som trinatriumfosfat och en stel stålborste ta bort överflödigt smuts. Skölj av betongblock och låt dem torka.

• Borsta en konkret bindningmedel, lätt tillgängliga på hem förbättring butiker, på ytan. Läs instruktionerna innan du börjar. Vissa bindningmedel får blandas före användning. Andra tillämpas direkt på ytan med en borste. Låt bindningmedlet torka helt.

• Kombinera tre delar sand och en del typ N murbruk i en skottkärra. Blanda väl och tillsätt sedan vatten, lite i taget, tills de torra ingredienserna är fuktig men inte rinnande. Om stuckatur är för blöt, lägga till mer torra ingredienserna i samma tre till ett förhållande.

• Applicera ett scratch lager av stuckaturen till konkreta block. Använda en murslev för att sprida ett 1/8 till ¼ tums lager av stuckaturen på blocket. Inte släta pälsen ut; den grova ytan kommer att hålla det översta lagret.

• Låt scratch pälsen torka över natten eller tills det är torrt vid beröring. Stuckatur torkar snabbare i varmt och torrt. Om du arbetar i kallt väder, kontrollera stuckatur inte frysa, eftersom frysning stör torkningen.

• Rengör och torka stenarna du använder för att skapa den färdiga stuckatur och bergvägg. Om du använder ett mönster, ordna vaggar i mönstret på marken i närheten så att du kan arbeta snabbt. Om du placerar stenarna slumpmässigt, kontrollera att de är i närheten.

• Blanda en annan sats av stuckatur använder bara tillräckligt med vatten för att göra det enkelt att sprida stuckatur i scratch pälsen. Experimentera med en liten lapp tills du har önskad konsistens.

• Tillämpa det andra lagret av stuckatur ca 1/2 tum tjock och tryck på klipporna fast in i den. Tillåta stuckatur att torka, DUGGREGNAR det varje 20 minuter till en halvtimme under de första två timmarna till hålla den från att torka för snabbt och sprickbildning.