mynewspapers.net

Hur man säsongen ek ved

Hur man säsongen ek ved


Ved är vanligt i många campingplatser bränsle för en lägereld. Brinnande ved ger en källa till värme och ljus, och är en traditionell matlagning utomhus. Korrekt val av ved är viktigt när man bygger en brand. Ved bör inte grönt; Det bör i stället vara rutinerade. Olika typer av trä kräver olika lång tid till säsongen. Ek är ett önskvärt trä för en lägereld och har sina egna krav för ordentlig krydda.

Instruktioner

• Välj en täckt plats som är torr och håller regn och snö av ek som det säsonger. Välj en lagring byggnad eller annan konstruktion med overhead skydd. Undvik att använda presenningar som förhindrar luftcirkulation.

• Placera en trä rack i skydd. Lättplacerade racket så trä, när staplade, kommer att få bra luftflöde för att minska risken för röta.

• Stack ek ved i stativet så att det finns små luftfickor. Lämna små utrymmen genom vilka luften kan flöda eftersom detta kommer att hjälpa till med att krydda.

• Tillåt trä att sitta ostört i ett år eller längre. Lämna större bitar av ved till säsongen längre än små bitar.

• Välja en bit av ved att testa. Observera på utsidan av skogen för en grå utseende. Dela den ek ved på mitten med en yxa. Trä är kryddat när insidan trä är vit i utseende, i stället för att ha en grön nyans.