mynewspapers.net

Hur man samlar in pansy frön

Hur man samlar in pansy frön


Sammetsliknande blommorna av pensé anläggningen är färgglada kompletteringar blomsterrabatter, gränser och behållare. Du kan nypa tillbaka eller deadhead vissnande blommorna för att främja växternas tillväxt och blomning hela sommaren och hösten säsongen. Som sommaren mognar i kallare växande områden och vintern avta månader i varmare klimat, det är dags att låta frisk pansy planta blommor att gå till utsäde. Utsäde huvudet kommer att utvecklas efter blomblad har sjunkit från anläggningen. De fullständiga frökapslarna kan samlas in och sparas för framtida plantering.

Instruktioner

• Tillåt blommar av anläggningen att blekna och kronbladen falla bort. Snart kommer du att märka en liten knoppen växer i centrum för den stjärnformade sepal blad enheten.

• Kontrollera den växande frökapsel. Först blir det gröna till färgen. Växande pod framkallar en konisk form. Pod är redo när fem foderblad bli ljus brun och har en hård konsistens eftersom det torkar. Det gör ett skramlande ljud när du skakar växten. Några baljor kan spricka öppna när de är redo för skörd. Du kommer att kunna hämta några av fröna om de inte har fallit från anläggningen.

• Nypa de torka frökapslarna från plantan för hand, eller klipp dem med en sax.

• Släppa frökapslarna i en liten papperspåse som du skörda dem från växterna.

• Ställ in skida ut på en pappershandduk för ett par dagar för att vara säker att de är helt torr. Öppna skida och skrapa fröna ur med fingrarna. Förvara torra frön i märkta papperskuvert eller glasburkar.