mynewspapers.net

Hur man säljer till varuhusen

Hur man säljer till varuhusen


Varuhusen erbjuder sina kunder att hitta många olika märken och produkter i en enda butik. De uppmuntrar kunder att stanna längre genom att tillhandahålla förfriskning eller restaurangfaciliteter, sikte till göra deras butiker motsvarande en semesterdestination. De bygger också totala intäkterna genom att öka sin närvaro på nätet. Som ett resultat, varuhus i Storbritannien har visat återhämtningsförmåga under svåra ekonomiska förhållanden, enligt MarketResearch.com, och som ger goda möjligheter för individer och företag att sälja mer produkter. Om du vill sälja till varuhus, måste du erbjuda en produkt som ger dem möjlighet att erbjuda ännu mer valfrihet och kvalitet till sina kunder.

Instruktioner

• Forskning produktlinjer av varuhusen som du vill närma. Besök butikerna och göra en lista över produkter i din kategori att de lager. Besök webbsidor av butiker som du kan besöka för att kolla sortimentet. Jämför priserna på produkter som liknar ditt och göra en lista över funktioner i konkurrerande produkter. Identifiera luckor i butikernas utbud som din produkt skulle fylla. Denna forskning kommer att hjälpa dig att identifiera möjligheter för dig produkter, och fastställa priserna och rabatt nivåer.

• Kontakta butikerna och be om namnet på köparen ansvarig för avdelningen där dina produkter skulle funktionen. Telefon eller e-post köparen att ordna en tid, att ge en kort beskrivning av produkten och dess fördelar till butiken.

• Förbereda en presentation. Göra presentationen kort eftersom varuhuset köpare är upptagna och kan bara ge dig en kort tid att göra din pitch. Förklara varför din produkt kommer att fylla en lucka i sitt sortiment och vädja till deras målkunder. Förbereda ett schema av kostnader, rekommenderade priser och föreslagna rabatter. Ange mängden produkter som du kan leverera och bestånden du är beredd att hålla för butiken. Förklara hur du hjälper till att marknadsföra produkten och Visa någon display eller merchandising material du kommer att leverera. Repetera och tid din presentation, och anteckna alla fakta att du kan behöva svara på frågor. Om nödvändigt, utarbeta en demonstration av produkten.

• Tillhandahålla bevis för att butikernas kunder intresserade av din produkt. Förbereda en sammanfattning av all försäljning till datum. Främja produkten på sociala medier och monitor kommentarer om produkten granska webbplatser och sociala medier. Presentera en sammanfattning av feedback till köparen. Bevis på befintliga intresse hjälper för att lugna köpare eftersom en ny produkt representerar risken.