mynewspapers.net

Hur man säljer antika kartor

Hur man säljer antika kartor


Antika kartor är intressanta bitar av förflutnan som skildrar områden före industrialiseringen. Personer som samlar antika kartor leta bitar i nyskick, vilket betyder att det finns inga hål eller revor i uppsatsen. Vissa blekning av tryckfärger är dock att vänta på mycket gamla kartor. Om du vill sälja dina kartor, se till att de är i gott skick.

Instruktioner

• Lär dig allt du kan om antika kartor innan du börjar sälja dem genom att läsa forskning böcker. Bekanta dig med textur av gamla kartor, hur de ser ut och hur platsen en reproduktion. Gå med i en organisation som internationella antikvariska Mapsellers Association.

• Sälja antika kartor på karta mässor eller antikviteter visar som specialiserar sig på karta samla eller småtryck. Gå till bokmässor och se om det finns karta säljare närvarande. Ofta hittar du antikvariat bok och karta säljare på olika evenemang.

• Öppna en butik i ett historiska turistområde. Kontrollera att din butik är stora nog att hysa din samling. Antika kartor lagras enkelt och inte tar upp mycket utrymme men måste visas korrekt för adekvat exponering.

• Använd roterande film affisch display står med klart Plexiglas för att visa upp dina kartor. Sätt dina mest sällsynta eller dyraste kartor bakom Plexiglas så att kunder inte kan röra dem, minska risken för skador till dina kartor.

• Index mindre kartor i en bok som kunder kan titta igenom. Skydda kartor med klar akryl fickor eller sidor.

• Handtag kartor dig själv när du visar dem till en potentiell kund. Vissa karta återförsäljare bär vit bomullshandskar vid hantering av sällsynta kartor. Oljor från huden kan skada känsliga pappersfibrer. Ge ett förstoringsglas så att kunder kan undersöka karta detaljer.

• Sälja kartor på din egen webbplats och på online-auktioner. Se till att lista alla dimensioner, brister, färg, ursprung, härkomst, och andra detaljer så att köpare och anbudsgivare vet exakt vad de köper. Visa upp på din webbplats typerna av kartor som du har för försäljning, samt en bio som innehåller din bakgrund, utbildning och kompetensområden. Du kan också skriva en blogg om roliga historier eller äventyr du har haft på karta-finding expeditioner.