mynewspapers.net

Hur man säkerhetskopiera stora riggar

Hur man säkerhetskopiera stora riggar


Innan en förare kan få en kommersiell körkort måste han klara ett förarprov, inklusive en test av förarens förmåga att backa en stor rigg. Den vanligaste orsaken till bakningen en stor rigg är att anpassa trailerns bakdörren med en lastbryggan. Detta kan göras enkelt, över tiden, med mycket övning och tålamod. Enligt "MC Magazine," är den första grundläggande att komma ihåg att alla stöd bör undvikas om möjligt. När det inte är möjligt att undvika stöd, måste det göras långsamt.

Instruktioner

• Bestämma exakt vad och var du kommer att stödja de stora riggen upp till. Promenad runt fordonet och se till att ingenting är i vägen för däcken. Se till att inga människor är bakom släpet. Be någon att upptäcka den stora riggen som du tillbaka upp. Spotter kommer stå på baksidan av den stora riggen på passagerarsidan, inför passagerarsidan spegeln. Fråga spotter vara på jakt efter saker som kan springa in eller köra över. Håller på handtecken spotter använder för att kommunicera med dig medan du är i hytten på lastbilen. Berätta spotter att använda en knuten näve, dragkraft rakt upp i luften, för att signalera stopp. Berätta spotter att använda två öppna händer med hans handflatorna sitt eget ansikte i en rygg-och-tillbaka rörelse för att signalera tillbaka upp. Att signalera åt vänster eller höger, har spotter utvidga motsvarande armen och dela ut till i axelhöjd. När endast 3 fötter fortfarande mellan baksidan av trailern och lastning docka, spotter bör förlänga armarna ut med båda armbågarna böjda upp och handflatorna vända mot varandra. Har honom långsamt föra händerna samman som baksidan av din släpvagn stänger gapet mellan det och lastbryggan.

• Klättra in i förarsätet av fordonet. Tryck ned bromspedalen med din högra fot och håll den ned till hålla fordonet från att rulla medan du släpper luften bromsar lastbilen och släpet. Efter lufta bromsarna har släppt, trycka ned kopplingspedalen med din vänstra fot.

• Slå på hazard blinkers. Placera din högra hand på redskap Växelreglage och SKIFT i backen. Placera din vänstra hand på ratten. Kontrollera båda passagerarsidan och förarsidan speglarna så att din siktlinje inte blockeras av något i hytten på lastbilen. Se till att du kan se den spotter står på baksidan av trailern i passagerarsidan spegeln.

• Lätta långsamt upp på kopplingspedalen tills du känner överföringen engagera och lastbilen börjar att flytta tillbaka. Samtidigt höja din högra foten från bromspedalen, men hålla foten svävar över pedalen i tillfället du behov till stanna fordonet. Motorn i den stora riggen styrs på tomgång med en hastighet som gör att du kan backa upp utan att använda gaspedalen.

• Kontrollera ständigt mellan din spegel på passagerarsidan och din förarsidan spegel som du tillbaka upp, för att övervaka riktningen flyttar tillbaka hörnen av din släpvagn. Om tillbaka passagerarsidan hörnet av trailern börjar glida för långt till höger, sedan använda vänster hand för att vrida ratten åt höger tills trailern börjar att flytta tillbaka till vänster. När släpfordonet är tillbaka i linje med den riktning du vill flytta, låta ratten snurra tillbaka till vänster för att räta upp framhjulen. Öppna din vänstra handflata att låta ratten snurra, sedan fånga den när framhjulen har hittat centrum.

• På samma sätt tur styrningen rullar den till vänster om baksidan av trailern börjar glida till vänster, sedan låta framhjulen återgå i centrum när släpfordonet är korrekt justerad. Om släpet går alltför långt bort kurs och du inte kan korrigera det genom att vrida ratten, stoppa fordonet, först genom att trycka i kopplingspedal med din vänstra fot och sedan deprimerande bromsen med din högra fot. När fordonet har slutat röra sig, använda din högra hand ändra till första växeln. Lätta upp på kopplings- och pedalerna samtidigt för att köra den stora riggen fram tillräckligt långt för att justera trailern med traktorn, sedan sluta. Upprepa steg tre till sex tills du har säkerhetskopierat den stora riggen till där du vill parkera den. När dina spotter använder stoppsignal, stoppa fordonet genom att samtidigt trycka på kopplings- och pedalerna.

• Koppla ur överföringen med höger hand med Växelreglage redskap att sätta överföringen i friläge och sedan dra ut luft-broms rattarna på strecket att engagera sig på färdbromsarna på trailern och traktorn. Ta dina fötter av kopplings- och pedalerna. Stäng av blinkers och antingen lämna igång eller stänga av.