mynewspapers.net

Hur man säga upp ett avtal om GMAC Auto FinanceSlut på någon typ av auto-finansiering avtal kommer med en rejäl mängd byråkrati. Du kan ha valfritt antal skäl att säga upp en finansieringsöverenskommelse med GMAC, men den vanligaste komma i slutet av ett leasingavtal. Andra skäl att säga upp avtal om finansiering inom kan komma rätt efter en ny bil köpa om en kund är missnöjd eller om bilen inte längre är prisvärda. Oavsett anledning måste konsumenterna vara medvetna om de konsekvenser och alternativ för dem när säga upp ett avtal.

Instruktioner

I slutet av leasingperioden

• Läs noga igenom ditt hyresavtal. Innan ett hyresavtal löper ut, en kund har tre alternativ att säga upp sitt avtal: han kan återvända fordonet till återförsäljaravtalet, ansöka om ett nytt finansiering kontrakt på fordonet, eller sälja fordonet själv och betala av balansen i sin hyresavtal.

• Läs noga igenom uppsägningsklausul i hyresavtalet om extra avgifter. Återförsäljaravtalet får information om eventuella ytterligare avgifter och avgifter på grund av GMAC i slutet av ett leasingavtal. Dessa skall betalas när återvänder fordonet och säga upp hyresavtalet.

• Fråga om din deposition med GMAC. I vissa fall kan GMAC kräva en deposition med hyresavtal. I dessa fall kan du ofta få tillbaka en del av din deposition. Dock minskas det belopp som återvände till dig med eventuella obetalda belopp på lånet efter fordonet säljer på auktion. Denna process kan ta mellan 30-120 dagar.

Avslutas inom 72 timmar efter köp

• Läsa ditt inköpsavtal. I de flesta stater skyddas konsumenterna under en 72-timmars inköpspolitik känd som den "cooling-off" perioden. Detta ger konsumenten rätt att returnera ett fordon till återförsäljare och häva GMAC finansiering avtalet. Men varierar villkoren i denna politik, och även dess existens, från stat till stat.

• Lämna tillbaka bilen till generalagenten en kopia av kontraktet i hand. Generalagenten har då du underteckna avbokning pappersarbete, men kan inte returnera din handpenning eller andra avgifter som tas ut på köpet. Ditt kontrakt beskriver uppgifterna om avgifter och påföljder som generalagenten har rätt om du returnerar fordonet.

• Kontakta en konsumenträttigheter advokat och din lokala Better Business Bureau om du tror återförsäljaravtalet eller GMAC lurad du in i en auto-köp. Det finns många konsumentskydd lagar på plats som omfattar en auto-köp. Om återförsäljarna inte arbetar efter bokstaven i lagen eller om finansbolaget gjorde misstag i ditt köpeavtal, kan din advokat berätta hur man ska gå.

När du inte längre har råd med fordonet

• Se över ditt köpeavtal försiktigt och titta om en klausul om "frivilligt återtagande." Om en bank återtar ett fordon eller om du frivilligt ge upp det, finns det kredit och finansiella konsekvenser du måste förstå innan du gör detta beslut.

• Försök att sälja fordonet innan vi ger upp den. Det är mycket lättare att säga upp en GMAC auto-finansiering avtal när du har pengar i handen från försäljning av din bil. När du säljer, försöka få ett pris som är så nära saldot på ditt lån så du kan betala av banken. Du kan få betala out-of-pocket för någon skillnaden mellan försäljningspriset och ditt lån balans.

• Ge upp bilen till generalagenten GMAC leder dig till om du inte kan sälja den. Ta dealern din bil, ägarens manual och nycklar, och berätta för dem du avstå från fordonet till banken. Du kan behöva registrera pappersarbete avstå från bilen innan du lämnar återförsäljaravtalet, beroende på lagarna i ditt tillstånd.