mynewspapers.net

Hur man ryggsäck genom Grekland

Hur man ryggsäck genom Grekland


Grekland är på många sätt en Backpackers dröm: vacker natur, bra väder och en mängd olika historiska platser. Har det blivit ännu mer attraktivt för utländska besökare nu när landet har haft ekonomiska problem och lokala köpkraften har minskat. Omfattningen och mångfalden av landet betyder att du behöver vidta några särskilda åtgärder när du planerar en backpacking resa emellertid.

Instruktioner

• Dubbla upp på hälso-och skydd. Du bör få och bära det fria europeiska sjukförsäkringskortet, som berättigar dig till behandling på samma sätt som grekiska invånare. Du bör dock också få reseförsäkring som det europeiska sjukförsäkringskortet kortet täcker inte alla behandling och täcker inte kostnader som saknade ett flyg hem eller som medförs av ambulansflyg. Om du får behandling, försök att se till att det är genom en statlig vårdgivare.

• Har en plan men vara flexibla. Grekland är alldeles för stora (och sprids ut över havet) att vara värt bara vända upp och flytta från stad till stad utan någon planering. Dock inte så fastna med ett fast schema att resan slutar att vara roligt. Oavsett om det är transportproblem som dåligt väder försenar bussar eller färjor, eller helt enkelt kär i ett läge och vill bo, är chanserna ska du tänka över dina planer på någon gång.

• Undvik längre vistelser i Aten. Även om Greklands ekonomi är i grov form, finns det fortfarande en kostnad klyfta mellan Aten och resten av landet. Med alla medel besöker staden, men ha i åtanke det blir mycket dyrare än resten av landet såsom öarna.

• Föredrar bussar till tåg. Bussarna är oftast billigare och inte behöver mycket förväg bokningen. På tåg, som i Storbritannien, betalar du en rejäl premie om du vill köpa en biljett på tåget själv.

• Lära dig några konversera grekiska om möjligt. Detta kan göra det lättare att förhandla billigare boende i små, familjeägda anläggningar i stället för dyra hotell.

• Har en rad ekonomiska alternativ. Betal- och kreditkort är mest användbar i stora städer och gör att du kan ha tillgång till pengar utan riskerna av kontanter. Som sagt, det är värt att ha lite pengar till hands för att få i mer avlägsna områden och för att täcka nödsituationer. Du bör också överväga att ha åtminstone några pengar som resecheckar eller andra former som kan bytas ut om de är förlorade eller stulna.

• Resor ljus. En stor fördel med Greklands varma klimat är att inte bara behöver du färre och lättare kläder, men du kan tvätta (eller helt enkelt skölja dem) säker i vetskapen om att de ska torka i solen snabbt.

• Beakta kalendern. Undvika populära turistområden under toppen av sommaren som du sannolikt att hitta många fynd. I särskilt se upp för några av de mer populära öar och orter som kan fyllas med brittiska ungdomar på sprit drivs raster--om inte naturligtvis, det är din idé om en bra tid.