mynewspapers.net

Hur man röker fisk i en rökareNyfångad fisk är idealisk för rökning. Rökt fisk har en distinkt smak, förstärkt av typ av flis som används under tillagningen. Ändå är det möjligt att rök fisk med bara kol, utan att använda någon flis. Rökning innebär matlagning med indirekt, fuktig värme, i en sluten miljö. Rökare likna grillkvällar och kommer i en mängd olika stilar, inklusive elektriska och träkol versioner. Innan röka fisk, bekanta dig med din särskild rökare modell, lärande om att sätta nödvändigt kol eller flis, hur man fyller och infoga Vattenbrickan och korrekt ordningen av matlagning ställningar.

Instruktioner

• Rengör färsk fisk, vilket inkluderar att ta bort skalor, huvudet, fenor, svansen och inälvor. Skölja kroppen inifrån och ut med rinnande vatten. Om det är en stor fisk, skär i halvor och ta bort ryggraden.

• Förbereda 1 gallon av saltlake för varje 1,81 kilo fisk. Göra saltlake genom att lägga 3 ½ dl salt till en gallon vatten. Lägg kryddor, om så önskas, såsom lagerblad, vitlök och peppar.

• Doppa fisken i saltlake och placera i kylskåp i en container eller stora mat väska. Ge tillräckligt utrymme för saltlake att omge fisken.

• Ta bort fisken från saltlaken efter 15 minuter om filén är ca ½ tum tjock. Om filén är en tum tjock, lämna i ytterligare 15 minuter. Hålla fisken i saltlake under en timme om filén är 1 ½ inches tjock.

• Skölj fisken i kallt vatten.

• Ordna fisken, hud sida ner, på smord rack och som i en torr, sval plats. Tillåta en hud-liknande membran, som kallas en membran, bildas på ytan. Tunna fungerar som en skyddande beläggning under rökning och förhindrar fisken blir torr. Det bör ta mellan två och tre timmar för tunna till form.

• Börja rökaren, enligt tillverkarens instruktioner. Placera fisken i rökaren när temperaturen är ca 32.2 grader C, och lämnar i två timmar.

• Öka temperaturen till 65,6 grader C och rök i ytterligare fyra till åtta timmar. Tunnare bitar kan ta fyra timmar, medan tjocka bitar kan ta upp till åtta timmar. Förvara den rökt fisken i kylskåpet.