mynewspapers.net

Hur man rita en Novell

Hur man rita en Novell


Första gången författare kan ha lättare att få en novell publicerad i en tidning eller i en antologi med noveller än att få en roman accepteras. Ändå, även om det låter lättare att skriva en Novell, en ny författare kan enkelt skriva en dålig Novell. Det tar praxis och vet hur man skriver en tomt som fungerar i en Novell.

Instruktioner

• Läsa andra noveller för att studera hur författaren har ritade sin berättelse. Ta notis om genren berättelse, temat och hur konflikten är ritade i en Novell. Det finns många stora Novell författare, men några av bästa är Ernest Hemingway, Flannery O'Connor, John Cheever och Robert Carver.

• Förbereda bakgrundsinformation för din berättelse genom att göra anteckningar på tecken, tema och din berättelse.

• Skapa ett tomt diagram att hjälpa tomten din berättelse. Rita en vågrät linje på ett pappersark och markera viktiga händelser längs linjen som förekommer i din berättelse. Börja från början som beskriver kortfattat hur historien öppnas. Detalj av stigande åtgärder genom att lista alla väsentliga händelser som uppstår till följd av problemet i historien till en stund av klimax. Avsluta tomten linje med en anteckning om hur berättelsen är löst. Fokusera på en enda tomt och bli inte frestad att införliva subplots som en Novell inte tillåter längden att utveckla dem.

• Krok i läsaren med en spännande öppning och införa konflikten tidigt. Införa din huvudpersonen omedelbart och inte spendera alltför länge inställning scenen, som korthetens är nyckeln till novellen skrift. Skriva om en viss tid i en människas liv och om ett problem som han har att övervinna.

• Följa ett enda tema som hjälper till att driva handlingen i den korta berättelse framåt. Fokusera på stunder av konflikt och hur huvudpersonen behandlar varje problem. Glöm inte att införliva spänning till din tomt att hålla läsaren intresserad. Håll information tillbaka tills det är rätt ögonblick för att avslöja den. Avslöja aldrig någon detalj i din historia för tidigt, som du inte vill ge din slutar bort. Skapa spänning för att kunna inleda överraskningar i din tomt och att undvika förutsägbar berättande.

• Avsluta din berättelse på ett positivt eller negativt sätt. Kom ihåg att i slutet av din berättelse, din huvudpersonen måste ha genomgått någon form av förändring.