mynewspapers.net

Hur man Repoint tegel steg

Hur man Repoint tegel steg


Tegel steg blir slitna från att bli trampad på, och sedan ytorna ligger platt, de är också utsatta för mer vittring än vertikala väggar. Så småningom mortel lossar och urholkar från lederna. Om tegelstenarna är fortfarande fast, återställa och skydda dem från ytterligare skador genom att lägga till nya murbruk på lederna, en process som kallas repointing. Om stegen är äldre än andra världskriget, kräver de förmodligen mjuk murbruk. Hårda murbruk, lämpliga för moderna tegelstenar, skadar äldre tegel eftersom det inte kan expandera och kontrakt tillsammans med blocken, enligt Jean Dunbar, författare av "Repointing gamla tegel."

Instruktioner

• Ren lös murbruk från lederna genom att skrapa dem med en stor skruvmejsel, om murbruket är tillräckligt mjuk. Om det är svårt, Använd en tuck-pointing mejsel och klubba. Hålla mejseln i vinkel mot gemensamt och knacka på det med klubba att rubba mortel. Rensa ut en fyrkantig groove omkring en tum djup mellan tegelstenarna, sedan borsta skräp från lederna med en stålborste.

• Sätta Portland-cement murbruk i en skottkärra, om du har moderna hårt tegelstenar. Långsamt tillsätt vatten, blanda det ordentligt med en spade, tills murbruket är ordentligt våt men fortfarande håller ihop i en boll och kommer att sitta på en murslev. Om du har äldre mjukt tegel, hydrerad mix 3 delar sand av volym med 1 del kalk. Tillsätt vatten på samma sätt tills murbruket är tjock nog att hålla sig till murslev.

• Fukta tegelstenar med vatten från en sprayflaska eller dimma från en slang.

• Ösa lite murbruk på en murslev, håller den i vänster hand (om du är högerhänt). Ta lite från murslev med en mindre tuck-pointing murslev i din högra hand och tryck in mortel i lederna, och se till att driva det alla sätt i och fylla sprickor på ytan. Låt murbruket torka delvis tills det kommer att hålla ett tumavtryck.

• Avsluta lederna med spetsen på en murslev eller ett verktyg för att skrapa och släta mortel i samma form som det ursprungliga oskadade murbruket på resten av stegen. Du kanske vill lämna mortel lederna full höjd på ytan av stegen men strecksatsen det något i gemensamt på vertikala ytor.

• Skrapa överskott murbruk från ansikten av tegelstenar med murslev. Låt murbruket torka lite mer, sedan använda en trådborste eller hård plast borste ta bort resten av överskjutande mortel från ansikten av tegelstenar.