mynewspapers.net

Hur man rensar upp mörka tånaglarMörka, sprött eller tjocka tånaglar kan orsakas av ett antal oegentligheter i nagelbädden, inklusive trauma, svampinfektioner och inväxt. Några kommer att läka med tiden, men andra kan behöva forskarnivå intervention. De bästa sätten att förhindra oegentligheter är att trimma naglarna regelbundet, undvika akrylnaglar och bära den rätt skostorlek. Dessutom, om du ofta avstå från strumpor, gör inte ha samma skor två dagar i rad. Svett tar 24 timmar att torka helt och om du bär skor för tidigt riskerar du utsätta tårna för att svettas bakterier som kan orsaka infektioner.

Instruktioner

• Ta bort alla nagellack på tårna. Formaldehyd på polska betyder att bära det ständigt (även bleka färger) fläckar naglar genom att binda med och förstör naglarna keratin, lämnar dem gulnat. Om din spik missfärgning har inträffat från att bära nagellack, Välj en formaldehyd-fria primer nästa gång till lagret under din topplack. För att ta bort fläckar nu, Blötlägg tårna i citronsaft och vatten för att hjälpa lätta dem.

• Blötlägg tårna i varmt vatten i några minuter, sedan tvätta varje tå och spika individuellt. Rensningen tånaglar kan hjälpa dig att se några problem i naglarna tydligare. Om tårna är infekterade av en svamp (som anges av browning, gulfärgning eller sönderfallande spikarna), se en läkare för ett medicinskt nagellack att döda svampen. Om nageln har en grönaktig nyans se en läkare så snart som möjligt, eftersom detta kan vara resultatet av en bakteriell infektion.

• Bestäm om tårna har haft något trauma under den senaste månaden. Nail hematom (blåmärken som bildar under nageln tallrik och slå den en blåsvart färg) kan ta flera veckor till fullo, och de orsakar smärta och svullnad av nagelbädden. För att förhindra något obehag, kan drabbade spiken tömmas av en läkare. Dock kan ändra den spiken utseende ta mycket längre tid. De flesta tånaglar ta fyra till sex månader att helt återföds ständigt, och det finns ingenting som kan göras för att ändra den spik färg under den tiden.