mynewspapers.net

Hur man rengör tarter bort katter tänder

Hur man rengör tarter bort katter tänder


Att se till att din katts tandhygien är upp till par är integrerad i både dess hälsa och lycka. Även om katter i naturen kan rengöra sina tänder genom att äta mat som naturligt tar bort överflödigt tandsten, huskatten mat gör denna process som är svårare att ta bort tandsten och, i vissa fall, omöjligt. Över tiden, kan överskott tandsten leda till infektioner, enligt PetEducation.com i tandköttet. På grund av detta rekommenderas borsta din katts tänder två gånger i veckan.

Instruktioner

Prepping din kattLåt din katt att bekanta sig med smak av katt tandläkare tandkräm ska du använda. Låt det slicka några av dina fingrar och belöning efter det gör med en behandling eller petting.Lägga lite tandkräm på fingret och tillämpa lätt tryck på din katts tänder längst fram i munnen. Detta förbereder din feline för känslan av att ha något främmande i sin mun.Låt din katt slicka lite tandkräm bort av borsten på tandborsten ska du använda. Detta gör din katt mer bekväma med strukturen på borsten och gör själva borsta processen lättare att vänja sig vid.

BorstningPlacera tandborsten på en 45 graders vinkel mot tandköttskanten och försiktigt lyfta kattens överläpp upp till exponera tandkött och tänder.Gnid penseln fram och tillbaka som för dina egna tänder. Applicera en liten mängd tryck och borsta de två främre hörntänder samt yttre kanten av tänderna.Prata med din katt och prisa det under hela processen och efter du är klar borsta. Belöna den med en behandla.Inte borsta insidan av tänderna (sidan mot tungan) eftersom den tunga rörelsen håller den plack-fri.