mynewspapers.net

Hur man rengör soffan kuddar den stanken

Hur man rengör soffan kuddar den stanken


En soffa är normalt återfinns i det bo rummet eller familjrum, områden i de hem där vänner och familj samlas och tillbringa längre perioder. Om du har köpt en begagnad soffa, lagras din soffa i en unken källare eller lagring enhet eller bara om en obehaglig lukt har utvecklats över tiden, är det viktigt att korrekt hantera illaluktande soffan kuddar. Det är viktigt att ren på ett sätt som kommer att ta bort lukten, men inte blöta kuddar, eftersom för mycket vatten kommer att orsaka mögel tillväxt och ytterligare obehaglig lukt.

Instruktioner

• Dammsug soffan kuddar att samla lösa rester. Vakuum en sida och sedan rengöra undersidan också. Kom också ihåg att rengöra sidorna.

• Fyll en sprayflaska med en kopp vatten, en kopp ättika och tre matskedar bakpulver. Skaka försiktigt för att blanda ingredienser. En liten skummande åtgärd kan uppstå när blanda bakpulver och ättika, är naturligt; Det kommer att försvinna inom några sekunder.

• Spraya direkt på soffan kuddar, som täcker alla sidor med en lätt dimma. Vinäger är en naturlig desinficerande och deodoriser, medan bakpulver är också en rumsdesodoriseringsmedel agent.

• Blanda en rengöringsmedelslösning i en skål, att ge en mer grundlig rengöring som lukt och rester. Häll två koppar vatten i skålen, med halv kopp ättika, en matsked bikarbonat och en matsked tvättmedel. Både flytande och pulveriserad tvättmedel fungerar väl. använda beroende på vad som du har på hand.

• Doppa en rengöringsduk i blandningen och vrid ur den ordentligt. Du vill använda lite vatten vid rengöring kuddarna för att förhindra mögel tillväxt.

• Upprepa tills alla dynor är rengjorda och låt lufttorka.