mynewspapers.net

Hur man rengör sisal matta

Hur man rengör sisal matta


Sisal mattor är jordnära mattor som ökar vilket rum som helst. Tillverkad av fibrer av centralamerikanska agave sisalana anläggningen, finns dessa tätt vävda mattor i olika färger, former och storlekar. Med deras snäva fibrer, dessa mattor kämpa mot smuts och fläckar, men är inte immun mot det, och med tiden kan genomgå slitage. Om du har en sisal matta, vet hur man korrekt rensa upp spill och fläckar för att hålla det ser naturligt vacker.

Instruktioner

• Läs etiketten som medföljer din sisal matta. Vissa mattor är gjorda av mer ömtåliga fibrer och kräver att de skall kemtvättas endast.

• Dammsug mattan grundligt, fram och tillbaka och använda den borsttillbehöret som medföljer din dammsugare för att försöka borsta ut eventuellt skräp inrotad i din sisal matta fibrer.

• Skrapa upp några torkade fläckar, som lera eller livsmedel, med en paint skrapa eller plast kniv. Kom ihåg att göra det försiktigt, sakta gräva din skrapa under torkade bitar och dra dem bort.

• Koka lite destillerat vatten och låt svalna till ljummen, sedan Häll 1 kopp det in i en plastflaska med ett munstycke. Lägg till 1 en kopp odestillerad vit vinäger. Snurra blandningen runt några gånger i flaskan att blanda upp bra.

• Spraya några fläckar som inte kan skrapas, som gamla flytande fläckar, med omkring fyra spruta att fukta fläcken, men inte blöta det. Upprepa på andra sidan av fläcken också.

• Använd en vit duk att långsamt blot upp fläcken på båda sidor, och upprepa det föregående steget, blotting varje gång tills fläcken är borta.