mynewspapers.net

Hur man rengör rost bort knivar

Hur man rengör rost bort knivar


De flesta knivar är tillverkade av stål, vilket gör dem mottagliga för rost. Även om typen av stål för att göra knivar inte är lika benägna att rost så många andra kan typer av stål, rost fläckar fortfarande bilda. Kontakt med metall objekt, att utsättas för fukt eller frätande matrester är alla orsaker till rost på knivar. Ta bort rost från knivar att bevara integriteten i stål och hålla dina knivar i gott skick.

Instruktioner

• Fukta en pappershandduk med matolja. Gnugga olja över en rostig kniv. Låt oljan kvar på kniven för 2 till 3 dagar.

• Använd spetsen på en vass kniv för att skrapa bort rostfläckar. Gör detta försiktigt så du inte skada ytskiktet på kniven. Det är viktigt att bara ta bort rost från kniven snarare än finish. Skrapa lätt på rosta och gå i riktningen av stålets korn att skydda finish.

• Rub över den rosta fläckar försiktigt med en fin stålull pad framhärdar om rost fläcken. Applicera lite olja till pad och gnugga över rost plats, arbetar i riktning mot spannmål. Använda fine-slippapper på samma sätt för djupare rostfläckar. Gnugga lätt när du använder stålull eller sandpapper så du inte skada ytskiktet.

• Skölj kniven med vanligt vatten att ta bort alla rester. Torka den ordentligt med en ren trasa.