mynewspapers.net

Hur man rengör rörliga kopplingen på en golfbil

Hur man rengör rörliga kopplingen på en golfbil


Golfbilar kräver lika mycket underhåll som alla andra motordrivna fordon, men på grund av deras användning särskilda karaktär, de flesta människor tenderar att ignorera montering mekaniska och prestandaproblem förrän det är för sent. En av de enklaste och mest effektiva sätt att hålla din golfbil på maximal effektivitet är att regelbundet rensa ut rörliga kopplingen. Kopplingen spelar en viktig roll i regleringen av motor och däck när du använder din golfbil. Att hålla det rent skulle öka hastigheten och bränsleeffektivitet och förlänga livet på din bil.

Instruktioner

• Utsätt kopplingen genom att ta bort det drive locket eller genom att öppna boot beroende på vilken modell av golfbil.

• Ta bort kopplingen från motorn. Kopplingen kan tas bort för hand med lite nyfikna, men det är mycket lättare att ta bort med hjälp av en hub dragverktyg som kan köpas på någon bil affär.

• Använd din tandborste att rigoröst skrubba kopplingen ren från all smuts och skräp. Använda en våt trasa gnugga ner hela kopplingen när du har lossat eventuellt skräp med tandborsten. Du kanske vill använda några sandpapper för att rensa ut insidan av koppling också.

• Smörj basen av kopplingen använda SAE 30 vikt olja. Ersätta kopplingen när den är väl smorda, och se till att huven är ordentligt stängd eller drivrutinen omslaget säkert anbringas på nytt före användning.