mynewspapers.net

Hur man rengör och polerar lackläder skor

Hur man rengör och polerar lackläder skor


Lackläder handlar om glans. Regelbunden rengöring och polering kommer att bidra till att upprätthålla den glamorösa glöden. Lackläder skor kan vara in-du-face haute couture eller klassiska formalwear; Hursomhelst, den glänsande finishen läggs en gnista till din klädsel. Lackläder var ursprungligen lackerade med lager av linolja och andra oljor, men polyuretan och akryl används nu till slut läder. Många lackläder behandling produkter finns, men enligt Heloise av "God hushållning" är den viktigaste ingrediensen i många av dessa produkter mineralolja. Allt du behöver för att rengöra och skina din lackläder skor kommer sannolikt att finnas i ditt eget hem.

Instruktioner

• Fukta en mjuk trasa med tvål och vatten och torka försiktigt bort smuts och skräp. Använd en färsk fuktig trasa för att städa upp tvålen. Låt den torka. Speciellt framtagen lackläder rengöringsprodukter kan också användas. Tillverkarnas påståendet att använda dessa produkter kommer att förhindra biverkningar orsakade av mineraler och klor som finns i de flesta vatten.

• Applicera en liten mängd av mineralolja eller vaselin till en mjuk trasa och gnida ut mindre repor, då buff till en glans. Prova ett silikonbaserat lackläder glans produkt och följ instruktionerna för tillverkning för en fett-fri glans.

• Badda en markör färgen på din sko på en fuktig pappershandduk och gnugga försiktigt några envisa skrapmärken.

• Använda aceton sko polish remover att behandla mycket djupa repor. Gäller för flera bomullstussar och försiktigt svabba instegsskydd-märket och omgivande områden. Var försiktig med denna teknik, som den kommer att lösa upp några av lacken. Var försiktig ta inte bort för mycket.