mynewspapers.net

Hur man rengör molnigt damm vatten med en UV-Hårblekningsmedel

Hur man rengör molnigt damm vatten med en UV-Hårblekningsmedel


Komma hem till en kristallklar damm är ett avkopplande sätt att avsluta en stressig dag. Men vad händer när din klart damm börjar vända molnigt? Ett sätt att rengöra din damm är med en UV clarifier. Dessa fungerar genom att döda algerna som kan förvandla din damm till vad ser ut som en skål med Ärtsoppa. De är relativt enkel att installera, och när du satt upp, dem arbeta tyst och underhållsfri till få din damm ren och frisk igen.

Instruktioner

• Välj en UV clarifier på din damm eller trädgård-supply store. Kraften i dessa filter mäts av watt tas ut av UV-lampan. Storleken på lampan som du behöver beror på din installation. Dammar upp till 400 gallon kräver en 8 W-lampa, medan dammar mellan 400 och 800 gallons kräver 15W och dammar över 800 gallons kräva minst en 25W UV-lampan. Tänk på flödet för din pump och bredden på din VVS slangar. Till exempel om du har en pump som har en effekt på 125gph, måste ett UV-filter som kan stödja denna kurs, eller mindre. UV filter också komma i olika pluming bredder; Om du använder 1 1/2-tums rör i din damm VVS, blir installation enklast om du köper ett UV-filter med 1 1/2-tums öppningar.

• Bestämma var du vill placera ditt filter. Du vill sätta filter inline med din damm pump intag, men fortfarande ett par fot bort. Placera inte UV-filter nära någon vatten outlets, vattenfall, fontäner eller luftare. Filtret kräver också ett nätaggregat, så se till att du har tillräckligt utrymme på din krets att stödja dess elektriska behov.

• Stäng av all makt till dammen, inklusive pumpar, ljus och luftare.

• Sätt in UV-filter till din damm VVS. Om du använder Kompressionsringar, blir det ganska lätt att lossa beslag och sätt in UV-filter med andra lämpliga VVS, om det behövs. Om du använder PVC-rör med lödda anslutningar, måste du dock använda en bågfil och avskurna tillräckligt röret att infoga UV-filter i VVS, tillsammans med anslutning beslag.

• Aktivera El igen, tillsammans med vatten funktioner.

• Slå på UV-filter. Det kommer att börja arbeta omedelbart och du bör se märkbart klarare vatten i några dagar.